Сериозно неудобствосе задава за жителите на пловдивския район Южен“ в

...
Сериозно неудобствосе задава за жителите на пловдивския район Южен“ в
Коментари Харесай

Заради пробива под Гарата – спират движението по „Димитър Талев“ и „Кукуш“ в Кючука

Сериозно неудобствосе задава за жителите на пловдивския регион „ Южен “ в идващите няколко месеца. Улиците „ Димитър Талев “ и „ Кукуш “ от кръстовище с бул. „ Македония “ и ул. „ Калиакра “ се затварят за придвижване на пътни транспортни средства от през днешния ден до 30 април 2023 година Причината са строително-монтажни работи по осъществяването на огромния план за пробив под Централна гара.

Комуникационно-транспортният тунел ще свърже южните квартали на града с центъра. Трасето на пробива е съобразено и следва плануваното в общия организационен проект на Пловдив подземно прекосяване от бул. „ Васил Априлов “ към бул. „ Македония “ под региона на гаровия комплекс. Ще бъдат построени и комфортни отвесни пешеходни връзки.

Стойността на целия план е 89 млн. лева без Данък добавена стойност. Изпълнител е Обединение „ Проект Пловдив “, които започнаха работа по плана преди една година. Очакванията са до 2024 година пробивът да е подготвен.

Заради условията за придвижване на влаковете по железопътните релси и по-голямото разстояние на оборудванията към тях е належащо Бетонният мост да се модернизира. Предвижда се това да стане два стадия, само че не по-рано от построяването на пробива под Гарата, с цел да се избегнат проблемите с трафика в региона.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР