Сериозни са предизвикателствата пред нашата партия. БСП се ръководи стриктно

...
Сериозни са предизвикателствата пред нашата партия. БСП се ръководи стриктно
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Благодарение на БСП в бюджета за тази година има 20 млрд. лева за социални дейности


" Сериозни са провокациите пред нашата партия. Българска социалистическа партия се управлява прецизно от записаното в съдружното съглашение, организирахме съществени съдружни договаряния и отстояхме голяма част от нашите предизборни задължения. " Това сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия и народен представител от левицата Ирена Анастасова в ефира на БСТВ и добави, че преимуществото на социалистите е в тяхната поредност на дейностите.

По думите й се намираме в тежко състояние, рецесии и интернационална обстановка, каквито не сме преживявали през последните 30 години. " Въпреки това страната откри средства и в бюджета за тази година са отделени 20 милиарда лева за обществени действия. Това е най-социалния бюджет за България през последните три десетилетия ", добави още Анастасова.

" В момента, когато беседваме за актуализацията на бюджета и с помощта на нашата позиция българските жители ще видят в забележителен детайл усилването на грижата за хората. Обсъждаме увеличение на детските надбавки - спомагателна помощ за всяко дете от юни до декември, както и необлагаем най-малко, който ще докара до увеличение на приходите на най-бедните, а предлаганото от нас облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения като цяло ще донесе повече средства за обществени действия ", разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия предложенията на левицата в обществената сфера.

Тя бе безапелационна, че актуализацията на пенсиите би трябвало да се случи при всички случаи, както и да се резервира до края на годината коронавирус добавката от 60 лв.. " Това са все средства, които ще костват на бюджета 1.5 милиарда лв. в допълнение, само че те са ориентирани към обществената сфера и човек би трябвало с доста килнат взор да гледа, с цел да каже, че Българска социалистическа партия не подхваща дейности в тази посока ", акцентира Ирена Анастасова.

" България не изнася оръжие за Украйна точно поради това, че Българска социалистическа партия е част от тази коалиция. Без подписа на госпожа Нинова и 1 патрон не може да се изнесе за Украйна, тъй като тя е министър на стопанската система и по закон е последния човек, който се разписва преди да бъде позволен даден експорт на оръжия ", сподели депутатът от Българска социалистическа партия по отношение на обстановката с износа на оръжия и изрази неразбиране от нападките на президента Радев в тази посока, защото по думите й такива решения се съгласуват с ведомства и служби, чиито управления са назначени по времето на назначените от самия него служебни държавни управления.

Според нея всички логичен заключения сочат в посока, че посредством Корнелия Нинова като ръководител на Българска социалистическа партия се прави опит да бъде уязвена самата партия, което е грозно и неблагодарно. " Когато ръководителя на нашата партия Корнелия Нинова назовава Русия другарска страна, а президента определен с гласовете на Българска социалистическа партия дефинира същата тази Русия агресор - това не ми звучи добре ", добави Анастасова.

Тя разяснява и стачката на превозвачите, определяйки я като опит държавното управление да бъде свалено и съобщи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са обединени в настояванията си за това кабинета да бъде свален.

В умозаключение депутатът от левицата сподели, че предварителните избори сега не биха довели до непоклатимост, а изхода е рационално държание на партиите в обединението. " Всяко едно условие на огромните геополитически играчи би трябвало да бъде преценено през българските национални ползи. Всяко едно ръководство на България би трябвало да се грижи за ползите на тези, които живеят в нашата татковина ", довърши тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР