Сериозни разлики в цените на продуктите в различните градове на

...
Сериозни разлики в цените на продуктите в различните градове на
Коментари Харесай

Къде може да купите най-евтино храни у нас

Сериозни разлики в цените на продуктите в другите градове на страната, демонстрират данните на Държавната комисия за стокови тържища и борси. При кравето сирене цените стигат до 16 лв. на едро.

Най-скъпо сиренето се продава по тържищата в София от 10,80 до 16,20 лв. за кг. В Благоевград килограмът не пада под 14 лв. на едро, до момента в който в Бургас и Сливен най-високата цена е 8 лв. за кг.

 Въпреки че олиото поевтинява през последната седмица в някои градове цената му гони 6 лв. и то на едро. Според данни на комисията за последната седмица в Силистра бутилка олио се продава от 4,70 до 5,94 лв. по тържищата. Над 5 лв. е литърът във Варна, Велико Търново, Сливен, и Ямбол.

В Стара Загора цената не едро се движи от 3,90 до 5,50 лева Най-евтино олиото се продава в Хасково – от 3,60 до 3,90 лева за литър и Враца – 3,90-4 лв. ца литър.

В огромните търговски вериги цената на олиото варира от 4,64 лева в Благоевград, Бургас, Варна, Русе и Шумен до 5,39 лева в Кърджали, Стара Загора, Търговище и Хасково, демонстрират данните на САПИ.

В дребните магазини в множеството градове цените са над 5 лв. за литър, като най-скъпо олиото се продава в магазините в Плевен и Ловеч – 6,45 лева, във Велико Търново бутилката се продава по 6,35 лв., а в Габрово по 6,25 лв.. Най-евтино олиото коства дребните магазини в София и Перник – 4,79 лв..

Големи разлики в цените има и при захарта. 3 лв. стига килограмът в Пловдив и Силистра, до момента в който в Бургас на едро килото върви по 1,65 лв., а в Добрич  и Монтана по 2,40 лева

В огромните търговски вериги цената е съвсем идентична във всички градове – 2,50-2,27 лв. за кг. Не по този начин обаче стоят нещата с дребните магазини, където кг захар се продава от 3,20 лева в Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново до 2,60 лева в Монтана, Пазарджик и Пловдив, демонстрират данните на САПИ.

 istock istock
Най-високи цени на кашкавала са регистрирани в Пловдив – до 21 лв. за кг на едро и в Сливен – 20,50 лева Над 19 лв. е цената на килото във Враца. В същото време в Русе кашкавалът се продава на едро сред 14,50 и 16,40 лв..  Малко над 16 лв. е и най-високата цена в Шумен.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР