Сериозни промени в Закона за движение по пътищата предвижда проект,

...
Сериозни промени в Закона за движение по пътищата предвижда проект,
Коментари Харесай

Експерт: ТОЛ-камерите трябва да засичат средна скорост

Сериозни промени в Закона за придвижване по пътищата планува план, оповестен на страницата на Народно събрание. Скоростта по автомагистралите у нас да бъде най-много 130 км/ч, а ТОЛ-камерите да засичат междинна скорост и да се употребяват от Министерство на вътрешните работи.

Мариян Василев е специалист по авто-мото подготовка. Бил е инструктор, а в този момент се занимава с интернационалните транспорти. Изминава хиляди километри месечно и с автомобил и с тежкотоварни камиони. Да се понижи скоростта по родните автомагистрали за Мариян Василев е безсмислено.

" 10 км не са подобен фактор. Всяка година вадят статистики, че се покачва смъртността и самите катастрофи. Да, само че някой направи ли си сметка с какъв брой се е повишил трафикът, а не да вършим сметки, какъв брой произшествия има ", пита Мариян Василев, автоексперт.

B мoтивитe ĸъм зaĸoнoпpoeĸтa e зaпиcaнo, чe пpeвишeнaтa и нecъoбpaзeнa cĸopocт e пpичинa за нарасналата смъртност на пътя. Именно първокласните пътища, а не автомагистралите са проблематични съгласно автоексперта. Намаляването на скоростта по автомагистралите ще сътвори и административна тежест на страната, а не облекчение за водачите, съгласно Василев.

" Смяна на пътни знаци, промяна на закон за придвижване...ангажимент, който за мен е непотребен ", показва той.

Експертът по авто-мото подготовка обаче е склонен с това ТОЛ-камерите да засичат междинна скорост и да се употребяват от " Пътна полиция " за налагане на санкции при превишаването й.

А що се отнася до различен наболял проблем - противозаконните гонки по пътищата и демонстративното каране и снимане на километражи със скорост до 300 км/ч, то съгласно Мариян Василев е необходим ексцентричен метод от страната към тези водачи. Проектът за промени в Закона за движене по пътищата би трябвало да мине първо редица разисквания и няколко гласувания в пленарна зала, преди да бъде обнародван.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР