Сериозна заплаха за Българияи не само за нея е, ако

...
Сериозна заплаха за Българияи не само за нея е, ако
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Не вярвам, че Путин ще прибегне до ядрена опция

" Сериозна опасност за Българияи освен за нея е, в случай че съветският президент прибегне в миг на обезсърчение, до потребление на нуклеарно оръжие. Аз давам съвсем оскъдна възможност това да се случи, тъй като това трансформира рамката на тази война. Не имам вяра, че е самоубиец, да прибегне до нуклеарната алтернатива ". Това съобщи ген. Съби Събев в „ Кой приказва “ по Дарик радио.

Относно рисковете за българската сигурност той съобщи, че такиваима, имайки поради, че войната се води на400 км от българските граници. „ При нуклеарен случай на Запорожката АЕЦ изрично към този момент бихме ималисериозна опасност от вероятно радиоактивно заразяване “, сподели той.

„ Очаква се в околните 2-3 дни да минат съответните разисквания в Руския парламент и на 30 септември съветския президент да се обърне към Народното събрание за резултатите от референдума за присъединението на тези окупирани територии към Русия “, съобщи той.

Припомняме, че сходен сюжет бе разказан от.

„ Ако бъдат приети в украинските административни граници, присъединени към Руската федерация, Русия по този метод ще се опита да се трансформира от агресор в жертва на агресор, т.е украински войски ще има на тяхна територия. Ако този сюжет е определен, най-вероятно ще има предизвестие за украинските войски да изоставен, в случай че това не стане, може да бъде оповестено военно състояние, по-сериозна ескалация на войната. Не чакам те да бъдат приети интернационално “, безапелационен е Събев.

Според него за въведената частична готовност в Русия „ фактически се обрисува неуспех “.

„ Тази готовност стартира доста безредно, действително се получава по този начин, че украинската войска се научи да побеждава професиалнаруска войска, в идващите месеци ще би трябвало да се оправи с тази наборно мобилизационна войска, която не е добре готова, екипирана, с ниска мотивация, друга е мотивацията на украинските бойци. “

По негови думи суматоха в страната ни не би трябвало да се основава, само че България би могла „ даразгледамобилизационните проекти и планове от спокойно време, да реши дали въздушното пространство е предпазено от провокации, да реши дали българското морско пространство е предпазено,като член на НАТО България е в правото си да вземе тези ограничения “, разяснява ген. Съби Събев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР