Сериозна подкрепа дойде от Европа за кандидатът за министър-председател на

...
Сериозна подкрепа дойде от Европа за кандидатът за министър-председател на
Коментари Харесай

Европейска подкрепа за кандидат-премиера Мария Габриел: Блестящ политик на своето време!

Сериозна поддръжка пристигна от Европа за претендентът за министър-председател на ГЕРБ/СДС Мария Габриел.

 

Поздравления за избора на българския еврокомисар изричат министри, политици и нейни сътрудници от Брюксел, определяйки Габриел като точния човек за високия държавен пост. 

 

Антонио Таяни, някогашен заместник-председателите на Европейската комисия и сегашен министър на външните работи на Италия написа в Туитър следния текст, публикувайки фотография с Мария Габриел:

 

" Най-добри пожелания към моята другарка, номинирана за министър-председател на България - страна, наш главен европейски и атлантически сътрудник, с който можем дружно да посрещнем провокациите на нашето време. Добра работа! "

 

В приветствията се включва и Олгерд Геблевич, ръководител на групата на ЕНП в Комитета на районите: " Поздравления на Мария Габриел, номинирана от партия ГЕРБ за министър председател. Работил съм с нея в тясно съдействие за стимулиране на нововъведенията на локално и районно равнище и съм уверен в резултатът, които тя може да реализира. Очакваме с неспокойствие да продължим да работим дружно. Късмет! "

 

" Гордея се с моята най-скъпа другарка Мария Габриел. Мария е един от най-забележителните и блестящи политици на своето потомство. Тя се грижи за хората и постоянно се концентрира върху резултатите. Поздравления! ", написа в Туитър и португалският политик Карлуш Моедаш, някогашен европейски комисар за проучвания, просвета и нововъведения и сегашен кмет на Лисабон.

Министърът на културното завещание и културните действия на Италия Дженаро Санджулиано също поздравява Габриел, наричайки я " своя скъпа другарка ". 

По-рано Габриел получи поддръжка и от групата на ЕНП в Европейския парламент и персонално от нейния ръководител Манфред Вебер.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР