Сериозен скандал е на път да се разрази в бокса,

...
Сериозен скандал е на път да се разрази в бокса,
Коментари Харесай

Гръмна скандал в бокса! Федерацията ни отказа да признае световната титла на Пламена Димова

Сериозен скандал е на път да се развихри в бокса, откакто Българската федерация отхвърли да признае легитимността на срещата сред Пламена Димова и рускинята Полина Петрова, след която бе оповестено , че варненката е новата международна шампионка в категория до 52 кг в професионалния бокс.

От федерацията разпространиха публично мнение по случая, а в него написа, че са сезирани Министерството на младежта и спорта и интернационалните боксови организации. Предлагаме и цялостния текст на мнението, което популяризира Българската федерация по бокс, в което се цитират и думи на Венцислав Николов, член на УС на Българския професионален боксов съюз (БПБС) и съдия на WBC и EBU, написа gong.bg.

" Българската федерация по бокс сезира Министерството на младежта и спорта и всички интернационалните боксови организации за непозволено извършения мач сред Пламена Димова и рускинята Полина Петрова. Двубоят бе част от профeсионална боксова вечер, състояла се на 13 октомври във варненския Дворец на Културата и спорта. Спорeд появилите се информации, българката е спечелила в 10 рунда и се е окичила със международната купа. БФБокс не е давала позволение за провеждането на този мач. Информирали сме всички институции за това, защото той не дава отговор на условията за професионална боксова среща и за нас тя е противозаконна “, съобщи Венцислав Николов, член на УС на Българския професионален боксов съюз (БПБС) и съдия на WBC и EBU.

Организаторите на церемония вечерта не са показали нужните документи, измежду които медицински застраховки, набор от медицински проучвания на състезателките, както и оторизация и небходимите лицензи за провеждането на мача от БФБ и БПБС. „ Заради тези и други организационни нарушавания, срещата няма по какъв начин да бъде приета за постоянна “, разяснява още Николов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР