Сериозен ръст в тежката организирана престъпност в Европа, отчита Европол.

...
Сериозен ръст в тежката организирана престъпност в Европа, отчита Европол.
Коментари Харесай

Топкриминалист в Европол: Има сериозен ръст на тежката организирана престъпност в Европа

Сериозен растеж в тежката проведена престъпност в Европа, регистрира Европол. В битката с нея България е значим и сериозен сътрудник, разгласи в особено изявление за Канал 3 ръководителят на Европейския център за битка с тежката и проведена престъпност Яри Лиуку.

В последните 4 години броят на проведените незаконни групи на Стария континент се е нараснал съвсем с 50 %, сподели за Канал 3 топкириманилстът Яри Лиуку.

През 2013 година интернационалните управляващи разследвахме 3600 проведени незаконни групи в Европа. През 2017 г имаме към този момент 5000, което демонстрира, че проведената престъпност в Европа пораства.

Статистиката на Европол демонстрира още, че проведените незаконни групи към този момент не са по този начин профилирани, както преди години.

Групи, които се занимават с трафик на опиати, се включват и в трафика на хора и в други престъпни полета.

Най-често проведените групи правят закононарушения свързани с контрабанда, разнообразни измами и трафик на хора и опиати. Един от най-силните и дейни сътрудници на Европол в битката с трафика на опиати е точно България и ръководителят на Европейския център за битка с тежката и проведена престъпност за следващ път похвали страната ни.

България е измежду значимите пъртньори, които ние имаме, когато става въпрос за трафик на опиати. Разбира се, значими са всички страни членки на Европейски Съюз, тъй като в случай че една от страните не сътрудничи, това се отразява на всички други страни. И България е един от доверените сътрудници на Европол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР