Сериозен проблем за образователната система е това колко пречат мобилните

...
Сериозен проблем за образователната система е това колко пречат мобилните
Коментари Харесай

Училищен директор: Учениците са телом в класната стая, но духом са в „Тик-Ток“

„ Сериозен проблем за просветителната система е това какъв брой пречат мобилните телефони, когато се използвавт по неверно предопределение. Децата са телом в класната стая, а духом са в „ Тик-Ток “ или друго сходно приложение “.

Това съобщи пред радио „ Фокус “ Асен Александров – шеф на 51-во СУ „ Елисавета Багряна “ в София и ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение. Според него на този проблем все по-голямо внимание се обръща и в международен мащаб , като към момента няма общопризнат способ за решаването му.

По думите му цифровото равнище на учителите не е толкоз ниско, колкото множеството хора считат, защото на множеството от тях им се е наложило незабавно да надграждат уменията поради онлайн образованието по време на коронавирус пандемията. 

Александров разяснява и казуса с неналичието на фрагменти в просветителната система, като съгласно него най-трудно се намират преподаватели по предметите химия, физика, биология и информатика . Той посочи, че неналичието на избран тип преподаватели доста постоянно се дефинират от обитаемото място , в което се намира учебното заведение. 

„ В огромните градове по-трудно се намират математици и информатици, тъй като те имат по-добър избор за по-високоплатена работа в своята сфера “.

Той призна, че в системата сега работят доста преподаватели, които са надхвърлили своята пенсионна възраст , само че този вид въпреки всичко е по-добър, в сравнение с въобще да няма кой да преподава на учениците. 

Според него концепцията на Министерството на образованието да направи образователните стратегии по-гъвкави и рамкови е доста добра, защото това ще даде независимост на учителят да постанова движение, по отношение на опциите на учениците. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР