Сериозен проблем с бизнеса на морето у нас.Аптеки и магазини

...
Сериозен проблем с бизнеса на морето у нас.Аптеки и магазини
Коментари Харесай

Масови фалити тресат морето! Кой бизнес гори

Сериозен проблем с бизнеса на морето у нас.

Аптеки и магазини всеобщо банкрутират.. В момента има взрив на търсене на компании, които да вземат под аренда празни пространства в Бургаско, написа „ Телеграф “. Някои от парцелите не могат да задържат наематели и втори сезон стоят пусти, описаха брокери.
-->
Сред офертите са пространства, които са били аптеки, бакалии, зоомагазини, студиа за татуировки или бутици за облекла. Помещенията, в които преди са се помещавали разнообразни бизнеси, пустеят в Бургас, Созопол, Поморие.

Цените на наема зависят от квадратурата, само че нормално са сред 50 и 200 квадрата и месечната вноска за тях върви сред 400 лева и 1000 лева Сред предложенията е някогашен магазин за бански от 42 квадрата в Поморие, като цената е според от периода, за който ще се вземе.

Повечето наематели на парцели по морето не са локални, идват от Ямбол и Сливен, наемат парцел, с цел да продават облекла или играчки в топсезона и през септември се връщат по родните си места, описаха брокери в Бургаско.

Такъв е казусът с множеството магазини за играчки, плажни такъми и даже аптеки в Созопол. Търсят се  дълготрайни наематели за жилища по морето. Празни тристайни има в Бургас, които вървят сред 800 лева и 1200 лева месечно.

Една от аргументите пространствата да стоят празни е конкуренцията и навлизането на огромните вериги в курортите ни. Много от празните бакалии се намират до по-големи магазини за хранителни артикули и последователно губят клиентите си, които се насочват към по-големи обекти, разясниха бизнесмени.

Някои притежатели на сходни парцели напряко ги продават, тъй като не могат да открият наематели, които да се задържат за повече от един туристически сезон. Такъв е казусът с магазин за месо, който е наоколо до различен обект за продажба на хранителни артикули и сега се продава за 38 000 евро.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР