Сериозен е ръстът на случаите на домашно насилие от началото

...
Сериозен е ръстът на случаите на домашно насилие от началото
Коментари Харесай

Разработват мобилно приложение в помощ на пострадалите от домашно насилие

Сериозен е растежът на случаите на домашно принуждение от началото на годината. Това стана ясно по време на конференция, отдадена на домашното принуждение. През последните осем месеца са издадени 2828 ограничаващи заповеди за отбрана при 3654 за цялата предходна година, заяви националният координатор по въпросите за домашното принуждение към Министерство на вътрешните работи Зорница Шуманова.

Има нарастване и на заявките за правна помощ от потърпевши. По време на форума стана ясно, че Министерството на правораздаването е в развой на създаване на Национален координационен механизъм за помощ и поддръжка на лица, потърпевши от домашното принуждение.

Заместник-министърът на правораздаването Георги Николов разгласи, че този документ ще урежда главните процедури на взаимоотношение сред органите на изпълнителната власт, месното самоуправление и администрация и неправителствения бранш.

Националното бюро за правна помощ пък създава мобилно приложение в помощ на потърпевши от домашно принуждение, в което ще могат да се открият на едно място контактите и информация за всяка от институциите, ангажирани с тематиката. То ще бъде интензивно от края на ноември, осведоми Българска национална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР