Серина Уилямс (САЩ) и Каролин Вожняцки (Дания) стартираха с победа

...
Серина Уилямс (САЩ) и Каролин Вожняцки (Дания) стартираха с победа
Коментари Харесай

Перфектен дебют за звездния дует Серина Уилямс - Каролин Вожняцки

Серина Уилямс (САЩ) и Каролин Вожняцки (Дания) стартираха с победа на двойки с 6:2, 6:4 над японките Нао Хибино и Микото Ниномия на шампионата по тенис в Оклънд (Нова Зеландия).

Двете някогашни номер 1 в света на сингъл, които са близки приятелки отвън корта, взеха решение да си партнират при дуетите в един от последните шампионати в кариерата на датчанката.

Вожняцки разгласи, че стопира с професионалния тенис след Откритото състезание на Австралия в края на януари.

Friends who play tennis together win together.
Long time best friends, Serena Williams and Caroline Wozniacki are partnering in doubles for the first time in Auckland, they won 6-2,6-4 up against Makoto Ninomiya and Nao…

https://t.co/WICBe0gdYo via https://t.co/RGWfrpDDZS pic.twitter.com/kw254Qryn6
— Latifat Adebayo Ohio (@Phatill) 6 януари 2020 година Серина не е играла на двойки в шампионатите на WТА с друга партньорка, с изключение на сестра си Винъс, от 2002 година насам. Вожняцки пък изобщо не е взела участие в мач при дуетите от повече от три години.

" Беше доста занимателно и се любувах на всяка минута на корта. От много години съм в професионалния Тур и да играя със Серина беше ужасно ", разяснява датчанката.

" Беше хубаво, че този път бяхме дружно от едната страна на корта. Тя ме е побеждавала толкоз доста пъти, когато сме били съпернички в мачовете ни на сингъл. Прекрасно е, че в този момент спечелихме дружно ", добави тя.

Уилямс е сложена под номер 1 на сингъл и ще започва на следващия ден против италианката Камила Джорджи. Вожняцки пък ще играе против представителката на домакините Пейдж Ауриган, получила " уайлд кард ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР