Серина Уилямс продължава преследването на осма титла на турнира от

...
Серина Уилямс продължава преследването на осма титла на турнира от
Коментари Харесай

Серина Уилямс се измъчи с Алисън Риск, но отново е в Топ 4 на Уимбълдън

Серина Уилямс продължава преследването на осма купа на шампионата от " Големия шлем " в Уимбълдън. Американката имаше потребност от малко повече от два часа с цел да пречупи сънародничката си Алисън Риск с 6-4, 4-6, 6-3. Мачът беше доста оспорван и мина през голям брой от обрати, тъй като и двете мъчно удържаха сервиса си.
 Симона Халеп е първата полуфиналистка на
Симона Халеп е първата полуфиналистка на " Уимбълдън " 2019

Румънката имаше компликации против китайката Шуай Джън единствено в първия сет

В първия сет на два пъти Риск излизаше с пробив напред, само че Уилямс съумя да измъкне последните три гейма след 38-минутна борба.

Постепенно сервисите влязоха в приложимост и подаващите елементарно печелеха подаванията си. Риск съумя да пробие за 5-4 и безапелационно затвори сета с гейм на нула за още 43 минути.
 Снимка 433139
Източник:

Последната част беше доста безредна. Риск проби в първата партия, само че Уилямс завоюва идващите три гейма, два от които с брейк. Алисън още веднъж натисна сервиса на противничката и съумя да поддържа равновесие след 2-3 и 3-4. В осмия гейм се реши мача. Тогава Серина не съумя да осъществя три брейкбола, само че въпреки всичко взе последното 12-о разиграване. Приключването на мача към този момент беше условност за някогашната международна №1.

Серина ще би трябвало да излезе още един път през днешния ден на корта за мач на шумялата двойка " Мърина ". Името произлиза от Анди Мъри и Серина Уилямс. На полуфинал в четвъртък Уилямс ще срещне победителката от дуела Джоана Конта (Великобритания) - Барбора Стрицова (Чехия).
 Снимка 433138
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР