Сергей Суровикин - генералът, който командваше руската армия във войната

...
Сергей Суровикин - генералът, който командваше руската армия във войната
Коментари Харесай

Путин е уволнил ген. Суровикин като командир на Въздушно-космическите сили

Сергей Суровикин - генералът, който командваше съветската войска във войната в Украйна до края на 2022 година - е уволнен от поста пълководец на Въздушно-космическите сили на Русия.

Решението е взето от Владимир Путин, който е издал декрет, твърди журналистът Алексей Вендиктов, някогашен основен редактор на неразрешената медия " Ехото на Москва ".

Указът на Путин не е обществен, само че друга журналистка с близки връзки до Кремъл Ксения Собчак твърди, че отстраняването на Суровикин е станало факт още на 18 август.

Според Собчак - фамилията на генерала няма връзка с него още от края на юни, когато той бе арестуван за разпити поради преврата на Евгений Пригожин и ЧВК " Вагнер ". Суровикин и Пригожин се считат за близки, а отстраняването на генерала от управлението на украинската инвазия е било началото на острата фаза на спор сред " Вагнер " и Министерството на защитата.

Наричан с прозвището " Генерал Армагедон " поради ролята си в унищожителната война в Сирия, Суровикин беше виновен за всеобщите бомбардировки над енергийната инфраструктура на Украйна тъкмо преди зимата на 2022-2023 година Действията му доведоха до обстановка, в която съветската войска изчерпа запасите си от ракети, до момента в който резултатът за военната им инвазия от обстрела беше най-малък.

Според съветските източници, Суровикин към момента се намира в арест.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР