Сергей Станишев няма да се кандидатира за нов мандат като

...
Сергей Станишев няма да се кандидатира за нов мандат като
Коментари Харесай

Станишев няма да се кандидатира за нов мандат начело на ПЕС

Сергей Станишев няма да се кандидатира за нов мандат като президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Това разгласи самият той на конференция в Българска телеграфна агенция.   

Станишев означи, че решението му е по политически аргументи и добави, че номинация не може да одобри, щом не е издигната от Българска социалистическа партия, каквато той самият не е желал от партията.  

Президентът на ПЕС означи, че Българска социалистическа партия са изгубили доста доверие и европейска еднаквост, като означи и сриването им до едвам 8-9%. „ Такава партия не може да претендира за лъчение на водач на ПЕС “, означи той.  

„ За страдание, в последните години Българска социалистическа партия потегли в друга посока - на „ ляв консерватизъм “ и на терена на националистите. Тя загуби прекалено много доверие у нас и в Европа. Казвайки, че моето решение е политическо, имам поради, че политическите решения би трябвало да се основават на действителности и на логичност, а няма логичност партия, чието управление желае да подражава на Виктор Орбан, да излъчи номинация за президент на ПЕС “, добави още Станишев.

Той означи, че соцлидерката Корнелия Нинова не е участвала на нито една лидерска среща по самодейност на ПЕС от 2017 година.

„ Това се вижда и буди неразбиране в европейското ни семейство; желая да ви осведомявам, че не съм търсил номинация от управлението на Българска социалистическа партия “, сподели Станишев. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР