Сергей Лаврентев помоли съда да не бъде ектрадиран, тъй като

...
Сергей Лаврентев помоли съда да не бъде ектрадиран, тъй като
Коментари Харесай

Бургаският съд отказа на Русия да екстрадира Сергей Лаврентев, за да не го убият в затвора

Сергей Лаврентев помоли съда да не бъде ектрадиран, защото обвиняванията против него са изфабрикувани заради политическата му активност и дейната му гражданска позиция

Бургаският областен съд е отказал на Руската федерация да екстрадира Сергей Лаврентев, който е търсен по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с противозаконен хазарт и подкупи на длъжностни лица.

Лаврентев бе арестуван още през април т.г., когато му бе натрапен " домакински арест " и възбрана да напуща страната. Днес бе доведен в Съдебната палата, с цел да се прегледа настояването на Руската федерация. Със отбраната на Лаврентев бе зает един от положителните бургаски юристи.

Защитата пледира настояването за предаването на Сергей Лаврентев да не бъде почетено. Обърнато бе внимание на систематичното нарушение на правата на индивида в Руската Федерация и по особено на изискванията в пандизите и следствените арести и всеобщите практики на изтезания там.

В правосъдното съвещание отбраната показаха докла на правозащитни организации. Изложена бе тезата, че дадените гаранции от Руската Федерация, че Сергей Лаврентев няма да бъде подлаган на грубо и унизително отношение, не са задоволително безапелационни.

В предоставената му последна дума, Сергей Лаврентев помоли съда да не бъде ектрадиран, защото обвиняванията против него са изфабрикувани заради политическата му активност и дейната му гражданска позиция.

Бургаският областен съд отхвърли настояването за екстрадиция на Сергей Лаврентев Съдът счете, че изказванието на съветския жител, че е жертва на политическо гонене в Русия, не е подкрепено от безапелационни доказателства. В производството по екстрадиция обаче, съдът следва да реши дали в случай че лицето бъде предадено на искащата страна, то няма да бъде изложено на отношение, противоречащо на Европейски съд по правата на човека. 

Европейския съд по правата на индивида е установил съществуването на систематични и общи дефекти в изискванията на отнемане от независимост в следствените арести в Руската Федерация. Окръжен съд – Бургас сложи под подозрение дадените от съветската страна гаранции, че Сергей Лаврентев няма да бъде подлаган на изтезаване, грубо, нечовешко, унижаващо достолепието отнасяне или наказване.

Окръжен съд – счете, че съществуват съществени учредения за съмнение, че желаното лице може да бъде подложено в Руската Федерация на принуждение, изтезания или грубо, нечовешко и унизително отношение в нарушаване на член 3 от Европейска конвенция за правата на човека и не са обезпечени правата му според условията на интернационалното право, като в същото време липсва какъвто и да било ефикасен механизъм за надзор по съблюдаване на дадените от съветската страна гаранции, че това няма да се случи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР