Сензацията в евротурнирите този сезон Будьо/Глимт отново победи Рома у

...
Сензацията в евротурнирите този сезон Будьо/Глимт отново победи Рома у
Коментари Харесай

Сензацията Будьо/Глимт пак напляска Рома на Специалния

Сензацията в евротурнирите този сезон Будьо/Глимт още веднъж победи Рома вкъщи. Норвежците този път реализираха по-скромна победа с 2:1, която обаче пристигна след поврат.

Двата тима, които бяха в групата на ЦСКА, премериха сили в първи конфликт от ¼-финалите на Лигата на конференциите. Именно в груповата фаза Будьо/Глимт унищожи с 6:1 римските „ вълци “.

Хората на Жозе Моуриньо поведоха с гола на Лоренцо Пелегрини преди почивката, само че Улрик Салтнес и Хюго Ветлесен донесоха успеха за домакините. По този метод норвежкият първенец си обезпечи преднина преди реванша след седмица.

Първият удар към една от двете порти насочи Лоренцо Пелегрини в 5-ата минута. Халфът си освободи пространство за изстрел и насочи подобен, само че около задачата.

Четвърт час след началото домакините бяха доста покрай гола. Жилберт Комсон откри Хюго Ветлесен в наказателното поле. Той потърси Рунар Еспейорд на далечната греда, само че за малко не съумя да засече топката.

В 28-ата минута Хенрих Мхитарян принуди Никита Хайкин да се намесва при удар от границата на наказателното поле. Топката беше в обсега на стража, който не беше изключително усложнен.

Десетина минути по-късно Мхитарян се озова очи в очи с Хайкин, който доста добре съкрати дистанцията и предотврати гол.

В самия завършек на първата част „ вълците “ излязоха напред в резултата. Мхитарян изведе Пелегрини, който означи с мощен удар в близкия ъгъл.

В началото на втората част норвежците натиснаха в търсене на изравнителен гол. По-активните им дейности дадоха резултат още в 56-ата минута.

Сериозна виновност за позволения гол имаше Руи Патрисио. След центриране отдясно Брис Вембангомо стреля едва от границата на наказателното поле. Получи се лек рикошет в Салтнес, а португалският пазач не съумя да реагира в точния момент – 1:1.

В 71-вата минута Хайкин съумя да отрази мощен шут от отдалеченост на капитана на гостите Пелегрини. Седем минути по-късно удар на Тами Ейбрахам профуча около задачата.

Когато по всичко изглеждаше, че мачът ще приключи наедно, Будьо.Глимт нанесе решаващия удар. При центриране от директен свободен удар Хюго Ветлесен беше пропуснат от отбраната на Рома. Той съумя да стреля с глава и след рикошет в резервата Матиас Виня топката се озова в мрежата зад Патрисио.

Опитите на Рома да стигне до равенството преди последния съдийски сигнал се оказаха несполучливи. Така италианците ще би трябвало да търсят обрата в реванша на „ Олимпико “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР