Сенегал записва първата победа на световното първенство по футбол в

...
Сенегал записва първата победа на световното първенство по футбол в
Коментари Харесай

Сенегал изненада Полша в Русия



Сенегал записва първата победа на международното състезание по футбол в Русия. Африканският отбор надигра Полша с 2:1 в мач от осма група на Мондиал 2018, с който бе комплициран завършек на първия кръг мачове от груповата фаза.

На стадион " Спартак " в Москва играчите на Сенегал демонстрираха физическа мощност и скоростен футбол. Въпреки огромните имена като Роберт Левандовски и Аркадиуш Милик, Полша беше безидейна в офанзива.

В първите 25 минути и двата тима сътвориха по едно положително състояние, като Мбайе Диуф от Сенегал и Левандовски от полския отбор стреляха неопределено. В 37-та минута халфът на „ Евертън “ Идриса Гей стреля от далечно разстояние, ударът се отби от бранителя на Полша Тиаго Чонек и излъга Войчех Шчесни, като в последна сметка голът бе записан на името на Чонек.

Пет минути след началото на второто полувреме Левандовски завоюва свободен удар с жълт картон за съперника, а при осъществяването му принуди вратаря Н`Диайе да боксира топката до гредата. В 55-ата минута поляците бяха покрай добра опция за гол, само че Лукаш Пишчек стреля в навън от 10 метра.

В 61-та минута Сенегал стигна до второ попадение. Криховяк върна рисково една топка обратно, откакто не видя наличието на Мбайе Нианг в личната си половина, Чонек и Шчесни не се схванаха кой да вземе топката и Нианг безпроблемно вкара за 2:0.

Тимът на Адам Навални съумя да върне един гол в 86-та минута. Камил Гросицки центрира от фаул, а с летящ плонж с глава Криховяк прати топката в противоположния ъгъл за 1:2.

Във втория си мач в неделя Полша ще срещне отбора на Колумбия, до момента в който в същия ден Сенегал се изправя против Япония.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР