Сенаторът републиканец от Флорида Рик Скот подкрепи бившия президент Доналд

...
Сенаторът републиканец от Флорида Рик Скот подкрепи бившия президент Доналд
Коментари Харесай

Сенаторът от Флорида Рик Скот подкрепя Тръмп пред ДеСантис в надпреварата през 2024 г.

Сенаторът републиканец от Флорида Рик Скот поддържа някогашния президент Доналд Тръмп пред губернатора на родния си щат Рон ДеСантис, защото социологическите изследвания не престават да демонстрират Тръмп като очевиден любимец в първичните президентски избори на Републиканската партия.

Скот написа в публикация за Newsweek, оповестена в четвъртък сутринта, че предизвиква „ всеки републиканец да се сплоти зад “ Тръмп.

„ Познавам множеството от претендентите, които се кандидатират за президент, и Уважавам решението им да преминат през този доста сложен развой “, написа Скот. „ Не се заблуждавайте: всеки един от тях би бил по-добър президент от Джо Байдън. Но гласовете на републиканците се чуват мощно и ясно. Те желаят да се върнат отпред на Доналд Тръмп. “

The Messenger.

Въпреки че на първичните избори за президент няма да се гласоподава до 15 януари 2024 година, Тръмп поддържа постоянна преднина в последните изследвания в първите щати. Проучване на Des Moines-Register/NBC, оповестено в понеделник, сподели, че 43% от евентуалните гости на републиканската партия в Айова са избрали Тръмп като собствен първи избор, до момента в който ДеСантис е еднакъв на някогашния дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли с 16%.

Разлика Проучване през октомври, поръчано от организация с нестопанска цел, обвързвана с ДеСантис, сподели, че Тръмп е с 46% в Айова, с ДеСантис с 20% и Хейли с 12%.

Ледените връзки сред Скот и ДеСантис 

Скот и ДеСантис имаха противоречиви връзки, частично произлизащи от прехода в края на личния мандат на Скот като губернатор през 2019 година, когато той съобщи юздите на ДеСантис. Скот направи повече от 80 държавни назначения в последните си дни в имението на губернатора и пропусна речта на ДеСантис при встъпването в служба, съгласно Tampa Bay Times.

През февруари ДеСантис отхвърли предлагането на Скот неизразходваните федерални средства от помощта за COVID-19 да бъдат върнати назад за погашение на националния дълг.

" Оценявам, когато федералните хора са загрижени за това по какъв начин се оправяме с това. Защо не подредят къщата си? Защо не спрат да харчат толкоз доста от нашите пари? " ДеСантис сподели на конференция този месец.

И когато президентът Байдън посети Флорида след урагана Идалия през септември, Скот беше там, до момента в който ДеСантис пропусна среща с евентуалния си конкурент на общите избори.

Кампанията на DeSantis отхвърли поддръжката на Скот за Тръмп, акцентирайки поддръжката на губернатора измежду законодателите и чиновниците на Републиканската партия в ранните първоначални щати и във Флорида.

„ Рон DeSantis има повече утвърждения от щатските законодатели в сравнение с някогашния президент в Айова (41), Ню Хемпшир (62) и Южна Каролина (16). Той също по този начин има поддръжката на съвсем всички определени длъжностни лица във Флорида, тъй като е работил с тях, с цел да реализира исторически резултати за консервативното придвижване “, ДеСантис представителят на акцията Андрю Ромео сподели в отговор на утвърждението на Скот. Повече от 90 законодатели на републиканската партия във Флорида поддържаха губернатора.

„ Губернаторът ще завоюва родния си щат, тъй като жителите на Флорида желаят да видят войник, който ще донесе същия вид водачество, насочено към резултатите, във Вашингтон, което той обезпечи в Слънчевия щат “, добави Ромео.

CBS News се свърза с акцията на Тръмп за коментар по отношение на утвърждението на Скот.

Един пълководец от републиканската партия във Флорида, който е работил по минали президентски акции, сложи под подозрение въздействието, което утвърждението на Скот би имало в щати като Айова и Ню Хемпшир. „ Колко гласоподаватели от Айова и NH са поклонници на Рик Скот? “ те споделиха.

Преминаването на Скот към утвърждение

Скот сподели през април, че няма да поддържа на първичните президентски избори, и цитира фокус върху личната си кандидатура за преизбиране през 2024 година Но той подразни евентуален се отдръпна от тази позиция по време на речта си на срещата на върха на Републиканската еврейска коалиция в Лас Вегас през уикенда.

„ Само си помислете какво имахме с последния президент – най-произраелският президент в историята на тази страна “, сподели Скот на донорите в Лас Вегас. „ Някои хора имат разнообразни отзиви за Доналд Тръмп, само че той направи повече за Израел от всеки президент в страната.

Скот популяризира въздушен удар, подреден от Тръмп през януари 2020 година, който умъртви Касем Солеймани, пълководец на Ислямската революционна армия на Иран. Той цитира и решението на администрацията на Тръмп да реалокира посолството на Съединени американски щати в Израел от Тел Авив в Йерусалим, което разстрои огромна част от арабския свят, само че завоюва хвалба от доста израелци.

„ Оптимист съм, че можем да върнем Америка до своята законна позиция на икономическа и военна мощ и неоспорим честен водач на свободния свят, само че единствено със мощно водачество в Белия дом.Ето за какво поддържам моя другар президент Доналд Дж. Тръмп да бъде 47-ият президент на Съединените щати “, написа Скот в публикацията си в четвъртък.

Скот беше ръководител на Националния републикански сенаторски комитет в средносрочния цикъл през 2022 година и възприе метод на свободни ръце в първичните надпревари за Сената на Републиканската партия, решение, което му завоюва забележителна виновност, когато демократите победиха няколко номинирани от Тръмп и резервира контрола върху горната камера.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР