Сенатор Ейми Клобучар съобщи, че се оттегля от борбата за

...
Сенатор Ейми Клобучар съобщи, че се оттегля от борбата за
Коментари Харесай

И Ейми Клобучар се оттегля от президентската надпревара, подкрепя Байдън

Сенатор Ейми Клобучар заяви, че се отдръпва от битката за президентската номинация на Демократическата партия и разгласи поддръжката си за Джо Байдън, съобщи CNN.

Тя ще се включи в предизборния протест на Байдън в Далас, където публично ще постави завършек на акцията си.

В неделя своето отдръпване от конкуренцията измежду демократите разгласи и Пийт Бутиджич - най-младият измежду претендентите.

На 3 март следва така наречен " супервторник ", през който ще се организира примитивен избор в 15 щата. Очаква се отдръпването на Клобучар и Бутиджидж да консолидира поддръжката за Джо Байдън, който поначало влезе в акцията като любимец, само че при вота в първите три щата беше изпреварен от левия Бърни Сандърс. В Южна Каролина обаче Байдън победи с внушителна преднина пред Сандърс.

В редиците на демократите вероятността Сандърс да завоюва президентската се приема като опасност от проваляне на националните избори, защото множеството американци не одобряват концепциите му.

Същевременно се появиха информации, че Русия още веднъж се меси в американските избори, подкрепяйки Сандърс, с цел да обезпечи още веднъж победа на Доналд Тръмп и да избегне избирането на Джо Байдън, от който Москва се бои като конкурент на интернационалното поле. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР