Сенатът на САЩ ще гласува законопроект за временно финансиране на

...
Сенатът на САЩ ще гласува законопроект за временно финансиране на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ с нов опит за излизане от кризата

Сенатът на Съединени американски щати ще гласоподава законопроект за краткотрайно финансиране на държавното управление, оповестяват организации.

Лидерът на Републиканската партия в горната камара на американския законодателен орган Мич Макконъл провежда ново съвещание за през днешния ден. Камарата на представителите също ще се събере в опит да разрешат разликите, които доведоха до прекъсване работата на държавното управление.

Вчера американското държавно управление остана без пари за първи път от 2013 година, откакто демократите в Сената блокираха законопроект за удължение краткотрайното финансиране на държавните институции.

Законопроектът планува финансиране до 8 февруари. Планира се сенаторите да гласоподават предлагането преди началото на работната седмица - в 01,00 часа локално време в понеделник.

Вестник " Вашингтон поуст " написа, че републиканците се пробват да убедят демократите да изберат сред краткотрайно решение, като въпросите за имиграцията и други бъдат отсрочени, и наново блокиране на законопроект за финансиране на държавното управление, което евентуално ще вбеси гласоподавателите.

Изданието цитира демократа Джо Манчин, който е декларирал, че умерените законодатели от двете партии търсят " път напред ".

ДПА оповестява, че съгласно калкулации Съединени американски щати губят по 1,5 милиарда $ дневно от неналичието на финансиране. Около 850 000 държавни чиновници са в неплатен отпуск.

През 2013 година републиканците блокираха парите за държавното управление на Барак Обама, което спря работа за 16 дни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР