Сенатът на САЩ прие вариант на проектозакон за финансиране на

...
Сенатът на САЩ прие вариант на проектозакон за финансиране на
Коментари Харесай

Сенаторите финансираха плана за въоръжаване на Тръмп

Сенатът на Съединени американски щати одобри вид на проектозакон за финансиране на разноските за защита. Той включва даване на 700 милиарда $ за бюджетната 2018 година, съобщи Reuters.

Приетата от Сената версия съставлява огромно нарастване на бюджетните разноски, надхвърлящо поисканото от президента на Доналд Тръмп. Сенаторите одобриха закона с огромно болшинство от 89 гласа "За " и 8 "Против ".

През юли Камарата на представителите одобри своя версия на бюджета за защита, която планува 696 милиарда $. Предстои работа по уеднаквяване на двете версии.

Сенаторите прецизираха, че с предоставените средства би трябвало да бъдат закупени още изтребители "Ф-35 ", както и 13 нови кораба. Президентът на Съединени американски щати беше изискал закупуването на 8 кораба. Освен това разноските за противоракетна защита ще бъдат увеличени с 8 на 100 повече, в сравнение с изиска държавното управление - общо 8,5 милиарда $.





Предоставените средства дават отговор на желанието на Тръмп за по-голяма и по-силна войска, само че основават опция за конфликт във връзка с разноските на държавното управление по-късно тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР