Сенатът на САЩ прие с огромно мнозинство законопроект за бюджета

...
Сенатът на САЩ прие с огромно мнозинство законопроект за бюджета
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ предотврати спиране на работата на правителството с 1,2 трлн. долара за бюджета

Сенатът на Съединени американски щати одобри с голямо болшинство законопроект за бюджета в размер на 1,2 трилиона $. По този метод той обезпечи финансирането на държавното управление до края на фискалната година, почнала преди 6 месеца, и предотврати частичното прекъсване на работата му, съобщи Ройтерс.

Мярката обаче не включва финансиране за най-вече военната помощ за Украйна, Тайван или Израел , което е включено в различен законопроект, признат от Сената, само че пренебрегнат от доминираната от републиканците Камара на представителите, отбелязва Ройтерс.

Новината идва, откакто Републиканската партия за помощ за Израел и Украйна , който включваше и стягане на ограниченията за сигурност на границата на Съединени американски щати с Мексико . Последното беше поискано от самите републиканци, които обаче се отхвърлиха от предлагането след обществени рецензии и напън от кандидат-президента на партията Доналд Тръмп.

Законът беше признат със 74 гласа " за " против 24 гласа " срещу ".

Ключовите федерални организации, в това число министерствата на вътрешната сигурност, правораздаването, външните работи и финансовото министерство, в което се обитава данъчната работа, получиха финансиране до 30 септември , откакто законопроектът беше признат в горната камара на американския Конгрес, където демократите имат болшинство.

Законопроектът планува финансиране на министерството на защитата на Съединени американски щати в размер на 886 милиарда $ , в това число повишение на заплатите на американските бойци. Президентът Джо Байдън сподели, че ще го подпише.

Лидерите на Сената в петък прекараха часове в договаряния по отношение на редица ремонти към законопроекта за бюджета, които в последна сметка бяха отхвърлени. Забавянето отсрочи приемането му след крайния период нощес в среднощ. Службата за ръководство и бюджет на Белия дом обаче съобщи, че няма да бъде подредено на организациите да затворят, като изрази убеденост, че Сенатът ще одобри законопроекта без закъснение, което и стана.

Въпреки че Конгресът в последна сметка одобри значимия законопроект, още веднъж излязоха на показ дълбоките партийни разлики, както и яростните различия в границите на раздробеното републиканско болшинство в Камарата на представителите, разяснява Ройтерс.

Консервативната републиканка Марджъри Тейлър Грийн заплаши, че ще провокира гласоподаване за премахване на ръководителя на Камарата Майк Джонсън , сътрудник републиканец, за това, че е позволил мярката да бъде призната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР