Сенатът на САЩ маневрира около възраженията на Томи Тубервил срещу абортите

...
Сенатът на САЩ предприе необичайна стъпка, за да заобиколи блокадата
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ предприе необичайна стъпка, за да заобиколи блокадата на републиканците за висши военни назначения в знак на протест срещу политиката на Пентагона за абортите.< /p>

Най-добрите свободни позиции в армията на САЩ обикновено се попълват в големи групи, но над 300 номинирани са били задържани от сенатор Томи Тубървил от Алабама.

Сенатът сега потвърждава три позиции една по една, след като се съпротивляваше на тази опция в продължение на месеци с надеждата, че г-н Tuberville ще отстъпи.

Неговата блокада от един човек започна през февруари.

Обикновено горната камара на Конгреса ускорява и потвърждава всички военни номинации наведнъж с двупартийна подкрепа, чрез процес, известен като единодушно съгласие.

Но един сенатор може да го предотврати и г-н Tuberville го направи в продължение на осем месеца в знак на възражение срещу САЩ Политика за абортите на Министерството на отбраната.

Политиката, приета в края на миналата година, предоставя на военнослужещите и техните зависими лица стипендии за отпуск и пътуване, за да могат да правят аборти извън щатските граници.

Г-н Tuberville казва, че това нарушава забраната за аборти, финансирани от данъкоплатците.

Администрацията на Байдън каза, че това е ключово предимство за здравеопазването за жени, които живеят в щати, които са ограничили достъпа до аборт, след като Върховният съд миналата година отмени конституционното право на прекъсване на бременността, държано от жените в САЩ в продължение на половин век.

Членове и на двете партии се обявиха против блокадата на законодателя от Алабама, но г-н Тъбървил отказа да отстъпи, освен ако Пентагонът не обърне курса или Конгресът не гласува политиката. Пентагонът също не показа признаци на отстъпление.

Няма примирие във военната блокада на сенатора срещу абортите Спорът за абортите в Сената оставя лидера на морските пехотинци в безизходица

В резултат на това и трите клона от армията на страната действат без лидери, потвърдени от Сената, което критиците твърдят, че застрашава националната сигурност.

Броят на номинираните, попаднали в противопоставянето, може да се удвои от края на годината.

В сряда лидерът на демократите в Сената, Чък Шумър, реши да утвърди генерал Чарлз Браун като нов председател на Обединените началници на Щаб, заместващ напускащия генерал Марк Мили.

Сенатът одобри номинацията с 83-11, като г-н Тубервил и шепа колеги републиканци гласуваха против.

Г-н Шумър също се придвижи да обработи ключовите номинации на генерал Ранди Джордж за началник-щаб на армията и генерал Ерик Смит за командир на морската пехота. И двамата понастоящем служат като действащи лица.

"Не можем да позволим на сенатор Тубервил да решава кои от нашите всеотдайни и смели военнослужещи да бъдат повишени и кои да изчезнат," Г-н Шумър от Ню Йорк каза в Сената.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР