Сенатът на САЩ одобри днес три повишения на висши военни,

...
Сенатът на САЩ одобри днес три повишения на висши военни,
Коментари Харесай

За пръв път жена става началник на американските военноморски операции

Сенатът на Съединени американски щати утвърди през днешния ден три покачвания на висши военни, заобикаляйки траялата месеци обсада на стотици покачвания, наложена от сенатор републиканец, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сенатът утвърди адмирал Лиса Франчети за шеф на Военноморските интервенции и военачалник Дейвид Алвин за шеф щаб на Военновъздушните сили с 95 гласа " за " и единствено един срещу.

Генерал-лейтенант Кристофър Махони беше одобрен от с болшинство от 86 гласа " за " без нито един срещу като помощник-командващ на Морската пехота.

Франчети става първата жена, която ще бъде командващ флота и ще стане член на комитета на Обединените началник-щабове.

И тримата бяха номинирани за покачване преди месеци, само че издигането им се забави заради " задържане " от републиканския сенатор Томи Тъбървил по отношение на държавното финансиране за покриване на пътни разноски за осъществяване на аборт от военнослужещи.

Тъбървил разреши номинацията на Махони да бъде придвижена, откакто военачалник Ерик Смит, пълководец на Корпуса на морската пехота, получи сърдечен удар. Сенаторът разреши на другите две покачвания да бъдат придвижени, откакто сенатори републиканци предизвикаха петиция, която щеше да наложи гласуването им.

Действията на Тъбървил са засегнали близо 400 офицери и техните фамилии, както и военнослужещи с по-ниски чинове.

Ръководителите на Пентагона споделиха, че задържането на покачванията е било опасност за националната сигурност.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР