Сенатът на САЩ гласува тази нощ за повишаване на тавана

...
Сенатът на САЩ гласува тази нощ за повишаване на тавана
Коментари Харесай

Американският Сенат повиши дълга на Съединените щати

Сенатът на Съединени американски щати гласоподава тази нощ за повишение на тавана на държавния дълг с 2,5 трилиона $. Тази сума би трябвало да удължи пълномощията на държавното управление да взема заеми до началото на 2023 година, заяви " Блумбърг ".

Гласуването завърши с 50 гласа " за " против 49 гласа " срещу ".

Сега документът отива за гласоподаване в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса), където водачът на болшинството Стени Хойер сподели, че възнамерява да организира гласоподаване във вторник и по-късно да го изпрати на президента Джо Байдън за автограф.

" Отговорното ръководство завоюва по този извънредно значим въпрос ", сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър на залата в Сената преди гласуването. " Американският народ може да диша умерено и бъдете сигурни, че няма да има несъблюдение.

Текущият федерален дълг е 28,9 милиона $, а министърът на финансите Джанет Йелън предизвести, че държавното управление може да има усложнения да извърши отговорностите си след 15 декември, макар че външни анализатори настояват, че държавното управление има малко повече време.

Конгресът добави 480 милиарда $ към тавана на дълга на Съединени американски щати през октомври след напрегнати седмици закъснение, което изнерви вложителите. Този път Шумър и водачът на малцинството Мич Макконъл се споразумяха за развой, който разрешава таванът на дълга да бъде вдигнат, без републиканците да гласоподават за това. Десет републиканци поддържаха законодателството, позволяващо бързото разглеждане на законопроекта за независим предел на дълга.

Технически демократите биха могли да усилят тавана на дълга с каквато и да е сума и републиканците биха били безсилни да спрат прекосяването.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР