Сенатът на САЩ единодушно прие резолюция, осъждаща руския президент Владимир

...
Сенатът на САЩ единодушно прие резолюция, осъждаща руския президент Владимир
Коментари Харесай

Путин е военнопрестъпник, според резолюция приет единодушно от Сената на САЩ

Сенатът на Съединени американски щати единомислещо одобри резолюция, осъждаща съветския президент Владимир Путин като военнопрестъпник, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Резолюцията, импортирана от сенатора републиканец Линдзи Греъм и подкрепена от сенатори от двете партии, приканва Международния углавен съд в Хага и други страни да стартират следствие на съветските въоръжени сили за осъществяване на военни закононарушения по време на нашествието в Украйна.

За задачата идната стъпка е да се сътвори проучвателна група, която да направи обществени съветските военни елементи, участници във военни закононарушения, и имената на техните командири.

" Всички ние в тази камара, демократи и републиканци, се обединихме, с цел да кажем, че Владимир Путин не може да избяга от отговорността за зверствата, осъществени против украинския народ ", сподели водачът на демократите в Сената Чък Шумър преди вота.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предвижда, че свободна Украйна ще съществува по-дълго от президента на Русия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР