Сенатът на Съединените американски щати одобри бюджет за отбраната на

...
Сенатът на Съединените американски щати одобри бюджет за отбраната на
Коментари Харесай

Бюджетът за отбрана на САЩ е $716 милиарда

Сенатът на Съединените американски щати утвърди бюджет за защитата на стойност 716 милиарда $. Така горната камара на Конгреса поддържа апела на президента Доналд Тръмп за по-силна войска, само че сътвори и опция за конфликт с Белия дом поради китайската телекомуникационна компания Зет Ти И (ZTE Corp), както и за неодобрение от Турция поради възбраната за продажба на Ф-35, отбелязва „ Ройтерс “.

Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроект за годишния бюджет за защитата с 85 гласа „ за “ при 10 „ срещу “. Законът за отбранителните разноски включва 639 милиарда $ разноски за защита – за пазаруване на оръжия, кораби и самолети и за заплащане на военнослужещите. 69 милиарда $ са планувани за финансиране на военни задачи.

Преди да влезе в действие, законът ще би трябвало да бъде координиран с към този момент признатия от Камарата на представителите вид. Компромисната версия ще бъде изпратена при президента Тръмп за автограф, съобщи БНР. Обикновено този законопроект се употребява за прокарването на разпореждания по необятна гама от политически въпроси.

Тази година Сенатът включи корекция, която анулира съглашение, подписано от администрацията на Тръмп, с което се разрешава на китайската компания Зет Ти И да възобнови работа с снабдители от Съединени американски щати. Това е един от дребното случаи, при които Горната камара на Конгреса, болшинство в която има Републиканската партия, се отклонява от политиката на Белия дом. Тази корекция обаче не е включена във версията на Камарата на представителите и може да не попада в окончателния текст на закона.

Сенатът одобри и текст, включващ възбрана за продажба на новите многоцелеви бойни самолети Ф-35 на Турция, до момента в който президентът Тръмп не удостовери, че Турция не е опасност за НАТО с покупките на съветско въоръжение или задържането на американски жители. Този откъс бе включен поради задържането на американския свещеник Андрю Брънсън и договорката за покупката на ракетно-зенитните комплекси С-400.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР