Сенатът на Конгреса на САЩ на заседание в четвъртък одобри

...
Сенатът на Конгреса на САЩ на заседание в четвъртък одобри
Коментари Харесай

Сенатът изпрати за подпис при Байдън огромния бюджет за отбрана на САЩ

Сенатът на Конгреса на Съединени американски щати на съвещание в четвъртък утвърди проектобюджета за защита на страната за фискалната 2023 година (започваща на 1 октомври) в размер на 858 милиарда $, написа The Hill. Документът беше подсилен от 83 законодатели, 11 бяха срещу. По-рано този план беше утвърден и от Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, а в този момент отива за автограф при президента Джо Байдън.

Бюджетът за защита за фискалната 2022 година беше 778 милиарда $.

Като цяло контрактуваният от законодателите размер на плана е с 45 милиарда $ повече от поисканото от Белия дом при започване на тази година. Проектът включва средства, отпуснати за американското разузнаване, нови самолети, кораби, военни транспортни средства, както и съвременни технологии. Така той включва 2,7 милиарда $ за увеличение на потенциала за произвеждане на муниции и краткотрайно унищожаване на някои ограничавания по договорите за доставката им в Украйна. Освен това документът включва начинания за подсилване на системата за противовъздушна защита (ПВО) и противопоставяне на хиперзвуковите оръжия.

Освен това проектобюджетът планува разпределяне на 11,5 милиарда $ за отбранително въздържане в Азиатско-тихоокеанския район (АТР). В документа също по този начин се отбелязва " поддръжката на Конгреса за съдействие в региона на защитата с Тайван “ и поканата на Тайван да взе участие в учението " Римът на Тихия океан “ (RIMPAC) през 2024 година в Тихия океан. Американските законодатели имат намерение да отделят до 10 милиарда $ за пет години за финансиране на продажбата на оръжия и военно съоръжение на острова, военно образование и друга помощ за сигурността.

Законопроектът, наред с други неща, планува минимум 800 милиона $ помощ за сигурността на Украйна и 6 милиарда $ за самодейност за ограничение в Европа, ориентирана против Русия. Документът също по този начин включва наказания за свързани със злато транзакции с Русия, планува петгодишно удължение на възбраната за съдействие с Русия във военната сфера, а също по този начин " постанова непрекъсната възбрана за продан на информация с Руската федерация по отношение на ракети отбранителни системи “. Освен това се показва, че Вашингтон има намерение да попречи на присъединяване на представители на Руската федерация в събитията на Г-20 и няколко други интернационалните организации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР