Сенатът на Франция единодушно прие резолюция, която призовава за участие

...
Сенатът на Франция единодушно прие резолюция, която призовава за участие
Коментари Харесай

Франция се застъпи за участието на Тайван в редица международни организации

Сенатът на Франция единомислещо одобри резолюция, която приканва за присъединяване на Тайван в Световната здравна организация (СЗО) и три други огромни интернационалните организации.

Сенатът одобри резолюцията „ Участието на Тайван в интернационалните организации “ с 304 гласа „ за “ и 19 „ въздържал се “. Резолюцията приканва за присъединяване на Тайван в СЗО, Интерпол, Международната организация за гражданска авиация (ICAO) и Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (UNFCCC).

Резолюцията беше препоръчана от двама френските сенатори, които акцентираха триумфа на „ тайванския модел “ за ръководство на пандемията, като подчертаха, че СЗО е пренебрегнала предизвестията на Тайван за опасността, което е навредило на ползите на цялата интернационална общественост.

В допълнение сенаторите показаха, че и четирите организации разполагат с устави, според които до присъединяване се позволяват „ субекти без държавен статут “, стига да не се нарушават правата на държавите-членки. В тази връзка присъединяване на Тайван в тези организации и по-специално в Световната здравна асамблея е повече от потребно, изключително имайки се поради, че измежду главните полезности на страната са здраве за всички, независимост и народна власт.

В отговор на приемането на резолюцията тайванският външен министър Джоузеф Ву изрази своята признателност към френския Сенат чрез обява в Twitter.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР