Сенатът на Бразилия започна разследване във вторник за това как

...
Сенатът на Бразилия започна разследване във вторник за това как
Коментари Харесай

Започна COVID разследването срещу Болсонару в Бразилия

Сенатът на Бразилия стартира следствие във вторник за това по какъв начин държавното управление се оправя с пандемията на ковид, предадоха TIMES, AFP и Folha de S.Paulo. Припомняме, че по-рано Върховният съд даде зелена светлина за това следствие.

То се смята за политически ход, който може да навреди на президента Жаир Болсонару, който се готви за преизбиране следващата година.Той обаче към този момент разгласи, че не се тормози и упрекна експрезидента Както е известно, някогашният общественик бе оневинен и може да се бори за преизбиране.

Днес Болсонару намерено съобщи, че не се вълнува от дейностите на Сената.
 Бразилия с над 71 000 новозаразени и 3076 умряли от ковид
Бразилия с над 71 000 новозаразени и 3076 умряли от ковид

Болсонару подготвен да хвърли армията против недоволните

Бразилия е на челните места по заболеваемост и смъртност от ковид, за което опозицията упрекна Болсонару в неглижиране. Президентът, който самичък прекара, настойчиво се противопоставяше на експертните препоръки по отношение на пандемията за съвсем всички ограничения, като нападна блокадите, наложителните маски за лице, имунизациите и популяризираше медикаменти като хидроксихлорохин, които съгласно откривателите са неефективни против вируса.Накрая обаче той бе заставен да сформира имунизационен проект и да закупи нужните препарати.

Световни организации описаха като пъкъл здравната обстановка в страната.

Броят на починалите в Бразилия набъбна до близо 400 000, което слага страната на второ място по-късно на Съединени американски щати, до момента в който държавното управление се бори да достави задоволително ваксини за 212 милиона души в страната.

Парламентарната комисия за следствие ще проучва дали федерални или държавни чиновници са направили незаконна немарливост или корупция.
 Регулаторът на Бразилия отхвърли импорт на
Регулаторът на Бразилия отхвърли импорт на " Спутник V " – има опасности и недостатъци

Рисковете са прекомерно огромни...

Болсонару съобщи по-рано, и вероятни безредици, съобщи " Ройтерс ". Бившият капитан съобщи по време на телевизионно изявление, че няма да навлиза в детайлности какво тъкмо се приготвя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР