Семейството на Рики Коб II, чернокож мъж, смъртоносно прострелян по време на спиране на трафика, призовава участващите войници да бъдат уволнени

...
Групи за расова справедливост и роднини на чернокож мъж, застрелян
Коментари Харесай

Групи за расова справедливост и роднини на чернокож мъж, застрелян и убит тази седмица от щатски патрул на Минесота, поискаха в сряда, че губернаторът уволнява трима полицаи, които са участвали в спирането на мъжа на магистрала в Минеаполис.

Групите и роднините на 33-годишния Рики Коб II отправиха исканията на пресконференция пред правителствения център на окръг Хенепин в Минеаполис, два дни след като Коб беше убит по време на спиране.

>

Полицаите бяха спряли над Коб за спиране на трафика рано в понеделник на междущатска магистрала 94 в Минеаполис. Видеозапис от камерата на каросерията и таблото от държавния патрул показва, че задните светлини са изгасени на Ford Fusion Cobb, който шофира.

CBS News Минесота съобщава, че тя също е казала: „Тук съм, за да бъда глас и да бъда здрава като скала, че съм за сина си и да говоря.”

„Брат ми беше добър човек. Той беше доставчик за всички нас. Той защитаваше всички ни", каза Октавия Ръфин, според CBS News Минесота.

Офисът на губернатора не отговори веднага на искане за коментар от Асошиейтед прес относно искането на семейството Валц да уволни войниците.

Но Валц каза по-рано в сряда на X, социалната платформа, която преди се наричаше Twitter, че е изказал съболезнованията си на майката на Коб и „я е уверил, че вече е започнало бързо, задълбочено разследване и че ние ще направим всичко можем да стигнем до дъното на случилото се."

Властите казаха, че в понеделник полицаите, които са проверили лиценза на Коб, са открили това, което началникът на патрула полковник Мат Лангър нарече „вземи и задръж“ на Коб, което означава, че близкият офис на шерифа на окръг Рамзи подозира, че е извършил престъпление нарушение на заповед за защита и искаше да го разпита.

Лангер каза, че полицаите са проверили, за да се уверят, че депутатите от окръг Рамзи все още искат Коб в ареста, след което са се опитали да го накарат да напусне колата.

Когато полицаите отвориха вратите му и се опитаха да го издърпат, Коб започна да шофира с двама полицаи, които все още висеха отстрани на колата, каросерията и записите от камерата на таблото показват. След това полицай го застреля, докато той се отдалечаваше.

Коронерът от окръг Хенепин определи смъртта на Коб като убийство, причинено от множество огнестрелни рани.

„Заповедта за забрана на контакт не означава, че полицай веднага трябва да ескалира до използване на сила, " Ема Педерсън от Общностите, обединени срещу полицейската бруталност, каза на пресконференцията, според CBS News Minnesota.

Щатското бюро за задържане на престъпници разследва. Трима войници са пуснати в административен отпуск, съгласно политиката на държавния патрул.

В изявление във вторник Мориарти каза, че „сърцето й е към семейството на г-н Коб“. Тя отбеляза предишни смъртни случаи, причинени от полицията.

„Също така знам, че тази общност продължава да се справя с травмата и мъката, произтичащи от полицейското насилие и трагичната загуба на членове на нашата общност в ръцете на правоприлагащите органи, независимо от обстоятелствата“, каза тя. „И знам, че нашата общност иска отговори. Ще работим възможно най-бързо, за да ги предоставим.“

През май 2020 г. убийството на Джордж Флойд от полицията в Минеаполис предизвика глобално протестно движение и общонационално обвинение срещу расизма в полицията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР