Семейството на Николай и Евгения Баневи е било жертва на

...
Семейството на Николай и Евгения Баневи е било жертва на
Коментари Харесай

Баневи: Хора на Пепи Еврото поискаха Русалка, за да не бъдем арестувани

Семейството на Николай и Евгения Баневи е било жертва на групата към Петьо Петров - Пепи Еврото, като е имало и съответни опити за присвояване на бизнеса им. Това се разбра от тяхно изявление за bTV.

През 2019 година двамата бяха арестувани във Франция и упрекнати като участници в незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения, а откакто прекараха друг интервал в ареста, в този момент са на независимост. Делото против тях към момента продължава и на стадий " разпит на очевидци ".

Завръщането в общественото пространство на Баневи съответства с следствието на и възможната връзка с изгубването на някогашния следовател Петьо Петров - Еврото. Двамата настояват, че не познават нито Божанов, нито Петров, само че косвено са били принуждавани да продадат свои парцели.

" Когато започнаха интервютата на Илия Златанов той сподели по какъв начин Пепи Еврото почнал да се хвали кого опраскал, кого блъснал, по какъв начин унищожил Баневи. По този метод те са убедили Илия Златанов, че групата е доста мощна за въздействие в правосъдната система, " сподели Евгения Банева.

Първият подобен случай е бил, още до момента в който двамата със брачна половинка ѝ са били в следствения арест във Франция, когато юрист се е свързал с Николай Банев и му е предложил договорка, против която в България те ще получат по-лека мярка.

" Да продадем ваканционно населено място " Русалка " за 25 млн. лева, като 20 млн. лева от тях да върнем на който би трябвало и с 5 млн. лева да си водим сладостен живот, " е било предлагането към него, изясни Николай Банев.

Той отхвърли да уточни името на юриста, като сподели единствено, че " тези, които правят сходни действия, сформират веригите, тъй че да прекъсват някъде. "

Вторият случай е бил откакто Баневи са спечелили делото по насилственото съгласно тях лишаване на къмпинг " Каваци ". Предложението този път е пристигнало по е-поща от юрист Петър Петров - бранител на някогашния съсобственик на " Делта гард " Димитър Спасов - Митко Каратиста.*

" Да се откажа от всички каузи, които сме спечелили за къмпинг " Каваци " и освен. А и да призная, че съм получила в брой 1,5 млн. лева за продажбата на къмпинга или ще ме върнат в сливенския затвор, ” напомни какво е било предлагането Банева.

По думите им те не са били единствените рекетирани по това време. Сума то 1 млн. лева е била поискана и от фамилията на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които бяха арестувани в Барселона през март 2019 година и след близо година в ареста излязоха на независимост против гаранция от 500 хиляди лева за всеки, а по-късно делото против тях беше възобновено.

Според Баневи в България няма огромен бизнес без политическа интервенция.

" Когато ГЕРБ пристигна на власт, говорихме за това, което ставаше с бизнеса – по какъв начин той беше притискан, по какъв начин той става креатура на политическите кръгове, " сподели Николай Банев.

* Димитър Спасов беше съсобственик на " Делта Гард " - охранителната компания, която се появи около следствието на " Антикорупционния фонд " - " Осемте джуджета ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР