Семейството на Ловеца на крокодила Стив Ъруин, който почина през

...
Семейството на Ловеца на крокодила Стив Ъруин, който почина през
Коментари Харесай

Коалите търсят спасение в евкалипта, той обаче експлодира заради многото масло в листата

Семейството на Ловеца на крокодила Стив Ъруин, който умря през 2006 година, се грижи за близо 100 000 животни, потърпевши при пожарите в Австралия.

Коали, опосуми, птицечовки и прилепи от цялата страна са превозени в болничното заведение за диви животни Australia Zoo на Стив Ъруин на крайбрежието на Куинсланд.

Дъщерята на ловеца на крокодили - Бинди, тази седмица разгласи в Инстаграм, че лечебното заведение поставя грижи 90 000-ия си пациент.

През 2019 година към Australia Zoo e открит и център за рехабилитация на морски костенурки, поделение за морски змии и следва да се приключим нова зона за възобновяване на птици.

21-годишната Бинди показа фотография, на която е застанала пред кадър на баба си Лин и татко си Стив.

" Сърцето ми се къса за хората и дивата природа, които изгубиха толкоз доста при опустошителните пожари ", споделя Бинди.

Искам да знаете, че ние сме на безвредно място. Няма пожари до Австралийския ни зоопарк или до останалите ни обекти за оказване на помощ на животните. Нашата болница за диви животни в никакъв случай не е била по-натоварена, показва още тя.

„ Родителите ми посветиха Australia Zoo на моята красива баба. В нейна памет ще спасим толкоз животни, колкото можем.

Според специалистите при пожарите е допустимо да са починали към милиард животни, като доста от типове към този момент са застрашени от изгубване.

Още през май 2019 година Австралийската фондация за коалите разгласи, че те към този момент са " функционално липсващ тип ". През последните месеци в огъня са починали към 8000 представители на типа или 1/3 от популацията им.

Съпругата на Стив Ъруин - Тери изясни, че за жалост коалите постоянно вършат съдбовна неточност, когато се пробват да избягат от пожарите, като инстинктивно се катерят по дърветата, тъй като там се усещат в сигурност.

Евкалиптовите дървета имат обаче толкоз доста масло в листата си, че при високите температури в огъня напряко експлодират.

Така опцията да се помогне на коалите е в действителност дребна, защото те стават жертви на дълбоки изгаряния.

Australia Zoo също се грижи за стотици сивоглави лисици, откакто избавителният им център в Нов Южен Уелс е евакуиран.

Много фрагменти демонстрират овъглените тела на хиляди коали, разпръснати там, където в миналото са били техните евкалиптови домове.

Кенгурута също са снимани по какъв начин обезверено се пробват да избягат от пламъците. Мъртви какадута падат от дървета.

Фермерите са били принудени да избягат от парцелите си, а когато са се се върнали в опожарените си земи, са разкрили опожарените тела на на добитъка си.

" Татко прекара живота си, работейки интензивно, с цел да отбрани дивата природа и дивите места, изключително в Австралия. Иска ми се той към момента да е тук тъкмо в този момент, с цел да дава препоръки и кураж по време на опустошенията. Знам, че духът му живее посредством нашата работа и се надявам да се гордее с нас ", написа в Инстаграм Бинди.Стив Ъруин
Стив Ъруин

Над 600 прилепа са били превозени в зооболницата в Нов Южен Уелс. Нашата болница към този момент е помогнала на над 100 от тези красиви дребни души. Исках да споделя с вас някои от сладките лица, които получават втори късмет в живота, споделя още тя в обява в обществената мрежа.

През септември с над 750% повече летящи лисици са били признати в болничното заведение заради засушаването и неналичието на храна. Летящите лисици още веднъж са фрапантно наранени от горските пожари и още веднъж виждаме измежду нас тези красиви животни от цялата страна, отбелязва още Бинди.Коалите търсят избавление в евкалипта, той обаче експлодира поради многото масло в листата

Според най-хубавите прогнози пожарите ще бъдат овладени минимум след 8 седмици.

Австралия е едвам при започване на лятото. В естествена година сезонът на пожарите е в пика си към началото на януари, а до този януари към този момент над 10,7 млн. хектара земя са изгорели.

Премиерът на Австралия Скот Морисън разгласи, че ще усили финансирането от 1,4 на 2 милиарда $ за възобновяване на регионите, потърпевши от горските пожари.

Стив Ъруин е роден на 22 февруари 1962 година във Виктория, Австралия. Той беше природозащитник, бранител на животните и медийна персона, прочут е с телевизионната поредност „ Ловецът на крокодили “.

Стив и брачната половинка му Тери ръководят Australia Zoo, който е учреден от родителите на мъжа в Куинсланд.

Стив Ъруин умира на 4 септември 2006 година, на 44 година, когато при гмуркане по време на фотоси в региона на Големия бариерен риф, склон го убожда в зоната към сърцето с отровния шип на опашката си. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР