Семейството на известния британски физик Стивън Хокинг дари неговия респиратор,

...
Семейството на известния британски физик Стивън Хокинг дари неговия респиратор,
Коментари Харесай

Семейството на Стивън Хокинг дари респиратора му

 Семейството на известния английски физик Стивън Хокинг подари неговия респиратор, с цел да помогне за лекуването на заболели от новия ковид, написа БГНЕС.

Хокинг умря през 2018 година на 76 години след блестяща кариера, отдадена на отключването на тайните на Вселената, макар траяла цялостен живот борба с тежка форма на заболяване на моторните неврони.

Дъщеря му Люси сподели, че вентилаторът, който той използваше, е даден в болничното заведение Royal Papworth в Кеймбридж, източна Англия, където е бил лекуван.

" Като за вентилиран пациент, Royal Papworth беше необикновено значима за татко ми и му оказа помощ през някои доста сложни моменти ", сподели тя. " Разбрахме, че ще бъде отпред на борбата против епидемията COVID-19 и се свързахме с някои от нашите остарели другари там, с цел да попитаме дали можем да помогнем ", споделя още Люси.

Хокинг, който прекарва по-голямата част от живота си в инвалидна количка и беседва благодарение на компютърен синтезатор на тирада, разполагаше с съоръжение от националната здравна работа на Англия.

Дъщеря му сподели, че устройството е върнато след гибелта му, само че вентилаторът е платен персонално. Той към този момент е прибавен към спомагателното съоръжение, употребявано за помощ на най-тежко болните пациенти, откакто е бил тестван от инженерния отдел на болничното заведение. Клиничният шеф по респираторна медицина на болничното заведение Майк Дейвис съобщи, че са признателни на фамилията за дарението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР