Семейството на единствената дъщеря на цар Симеон II княгиня Калина

...
Семейството на единствената дъщеря на цар Симеон II княгиня Калина
Коментари Харесай

Княгиня Калина реставрира двореца Враня, подготвя изложба с национални облекла

Семейството на единствената щерка на цар Симеон II княгиня Калина за първи път дружно пред българска медия! Новият брой на сп. EVA предлага извънредна среща с забавното семейство.

20 години след сватбата на княгиня Калина и пътешественика и откривател Китин Муньос те живеят в България. Синът им Симеон Хасан навърши 15, а самата княгиня – 50. Тя работи по реставрацията на музея във Врана и както показа особено за EVA, би желала да изложи там национални дрехи, които желае да събере от разнообразни региони на България.

Калина е родена в Испания, само че в сърцето й България е нейната татковина. Затова се омъжи тук със сватбена рокля с фолклорни претекстове от разнообразни райони на страната ни и тук роди и кръсти сина си. Вдъхновен от жена си, брачният партньор й Китин Муньос одобри поканата на Българска национална телевизия да режисира кино поредност за културните обекти у нас, предпазени от ЮНЕСКО. В нея Калина е негов гид.

Китин разказва брачната половинка си като по-силна от доста мъже, които той познава, по-голяма авантюристка от него самия даже. Китин е откривател на естествената история и етнология, еколог и хуманитарист. Княгиня Калина е приключила френски колеж и британски лицей, Лондонската академия по изкуство и лингвистика в Германия.

Като жена с горда външност и нежно сърце я разказват от сп. EVA и прибавят, че са го усетили, когато са я видели по какъв начин прегръща сина си, държи за ръка брачна половинка си, притиска се до вековно дърво в парка или вдъхва аромата на роза, която е откъснала и поема в шепите си като драгоценност.

Симеон Хасан пък впечатлява с интелигентността и възпитанието си и умеенето да приказва български като българин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР