Семейството на 36-годишния Искрен Йорданов от Русе, който почина при

...
Семейството на 36-годишния Искрен Йорданов от Русе, който почина при
Коментари Харесай

Първа версия за трагедията с мистериозно починалия млад русенец в Брюксел

Семейството на 36-годишния Искрен Йорданов от Русе, който умря при мистериозни условия в Брюксел, отхвърля версиите, че може да се е замесил в нещо нелегално или да се е самоубил.

„ Ако е в Германия, бихме предположили – живял е там, може да се замеси в нещо, само че той в Белгия отива за два дни. Кога ще успее да се замеси в каквото и да е, никого не познава там “, споделя лелята Лилия Дочева, представена от rusemedia.com.

Майката е безапелационна, че синът й не може да е протегнал ръка на живота си. „ Има детенце, което в този момент ще стане на 10 годинки, не може да се самоубил, няма по какъв начин. Той е минал през толкоз доста неща, загуби татко си дребен, още възпитаник, тъй че нямам доверие, това не може да е истина, разбирате ли, не може.

Зловещи вести за мистериозно починалия българин в Брюксел

Ако е предходна такава мисъл през главата му, той щеше да се обади на детето си и на някогашната си жена да ги чуе за последно. Така че това не е може да е истина, нямам доверие, нещо му се е случило, само че какво, не знам “, споделя дамата.



Припомняме, че трупът на 36-годишния русенец бе намерено в гаража на китайското посолство в белгийската столица, дружно с българска персонална карта, немска здравна карта и записка с български и немски телефонни номера на околните му.

Млад русенец умря в Брюксел при извънредно мистериозни условия

Новината хвърли в потрес фамилията на младия мъж, защото като нито една институция не дава информация какво се е случило с него и къде се намира тялото му.

Искрен Йорданов живее и работи в Германия като строител от 9 години. На 13 септември отпътува в Брюксел на посетители при другарка, по чиито думи два дни по-късно го е оставила на гарата да се прибере назад в Германия. Тогава русенецът приказва с майка си по телефона за последно.

„ В неделя /15 септември – б.а./ към този момент стартира да ми звъни и споделя: „ Ще имам страховит проблем, не знам дали ще ме… “ и след това телефонът се изключи и край. Последно го чух в 7 и половина. Оттогава към този момент никаква връзка, безусловно никаква, цяла седмица.

През това време всеки ден звънях на този номер, гледах фейсбук дали ще се включи, тъй като имало е моменти, когато си е изключвал от време на време телефона, само че въпреки всичко го включва “, споделя майката Елка Дочева.

На 20 септември фамилията е потърсено от полицията, с цел да ги уведомят, че Искрен е умрял в Брюксел на територията на китайското посолство. В сектора в „ Чародейка “ отиват братът на Искрен – Диян, със брачната половинка си Илияна.



В първия миг вземат решение, че е станала неточност, само че от полицията им дават писмото от дирекция „ Международно оперативно съдействие “ в Министерство на вътрешните работи.

В него Интерпол в Брюксел уведомява българските управляващи за откритото на 17 септември тяло и изпраща копие на документите за идентичност на Искрен Йорданов. Повече информация няма, а за околните стартира ходенето по тъгите.

„ Звънях във Външно министерство, бях на изчакване несъмнено половин час, никой не ми вдигаше телефона. Звънях в консулството ни, първо в посолството в Брюксел, там се държаха извънредно жестоко, споделиха, че това не е тяхна работа, че нямат никаква информация, и че би трябвало да се обърна към консула.

На идващия ден съумях да се свържа с консула ни в Брюксел, той се оказа човек. Каза, че ще направи всичко допустимо да ни помогне, само че просто са почивни дни. Звънях и в посолството ни в Германия, и в консулството ни в Германия, защото той е немски гражданин сега. Там също не ни дават никаква информация, тъй като и до тях не е стигнала.

Казват, че идва по различен канал, тъй като писмото е изпратено от Интерпол Брюксел. Особеността на случая е, че се развива в четири страни – България, Белгия, Германия и Китай, поради това, че е открит на китайска територия. И до такава степен.

До ден сегашен нищо не знаем, нито какво се случва, нито къде се намира тялото, споделиха ни да изчакаме публична информация от Интерпол “, споделя Илияна Йорданова.

Близките на Искрен са извънредно озадачени от обстоятелството, че той е намерил гибелта си в гаража на китайското посолство в Брюксел. „ Нямаме безусловно никакво пояснение. Всички се чудят по какъв начин може той да е влезнал там, при изискване, че отбраната е ужасно огромна, там не влизат инцидентни хора, просто всичко е доста необичайно.

Имаме ужасно доста въпроси, само че никой към момента не ни дава отговор “, споделя още Илияна Йорданова.

Единственото предпочитание на околните на Искрен е да схванат истината какво се е случило в Брюксел. „ Искам да знам къде е тялото му, какво е претърпял, тъй като той е претърпял нещо, няма по какъв начин да не е. Къде е, да можем да си го приберем. Аз не знам къде да отида, желая да отида, коя майка не желае да отиде да си прибере детето за последно “, изплаква болката си Елка Дочева.

Със случая са се заели към този момент депутатите Пламен Нунев от ГЕРБ и Пенчо Милков от Българска социалистическа партия, които ще опитат да оказват помощ на фамилията и да спомагат да се обясни ориста на Искрен Йорданов.

По-късно от посолството ни в Белгия разясниха, че първичните данни на белгийската полиция по случая с умрелия българин в Брюксел сочат самоубийство, оповестява bTV.

От там допълниха, че оказват цялостно подпомагане на околните. Смъртта на 36-годишния Искрен Йорданов от Русе е настъпила на 17 септември.

„ Искрен е имал близка белгийка. Опитахме да се свържем с нея, само че никакъв триумф. Надявам се федералните управляващи да ни обяснят и дадат подробна информация, за което сме създали питане “, сподели Малин Месалски, завеждащ консулска работа към посолството в Брюксел.

Мъжът бе открит мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел. Той е отпътувал за Белгия при другарка на 13 септември. Два дни по-късно приказва с майка си по телефона за последно, след което повече връзка с него няма.

На 20 септември фамилията в Русе е потърсено от полицията, с цел да ги уведомят, че Искрен е умрял в Брюксел на територията на китайското посолство.
Информацията до българските управляващи е подадена от Интерпол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР