Семейство от Видин, останало без дом след пожар на Бъдни

...
Семейство от Видин, останало без дом след пожар на Бъдни
Коментари Харесай

​Семейство без дом след пожар на Бъдни вечер, очаква с надежда Нова година

Семейство от Видин, останало без дом след пожар на Бъдни вечер, чака с вяра Новата година. Хора от цялата страна помогнаха с най-необходимото на потърпевшите преди Коледа, които имаха единствено облеклата на гърба си. Нуждаят се от помощ, с цел да се приберат още веднъж у дома.

Видин

За Коледа Христина, която е майка на две деца, очаквала брачният партньор ѝ да се прибере от чужбина, с цел да са дружно на празника. Вместо това по телефона схваща, че е станал случай.
Венелин Христов: Аз се обадих на жена ми, тя ревеше по телефона, беше на открито по чехли излязла, че жилището се е запалил и всичко гори.
След пожара Христина с дребното детенце е в болница. Момиченцето на година и половина е с дихателни проблеми. Очаква ги бабата на другото дете в село покрай Видин, която е приютила цялото семейство.
Марианка Начева: За Нова година ще се опитам да им основа, както до в този момент, фамилен уют, да почувстват, че е празник. Само те си знаят какво им е.
Заедно с щерка си Марианка съумяла да събере за майката и децата най-необходимото. На апела им за помощ откликнали доста хора, даже непознати. Благодарят им.
Марианка Начева: Достатъчно облекла и играчки се събраха за децата. Нужда имат на първо място от подкрепа- морална, както, по този начин и от финансова. Христина Йончева: С дрешки, с количка, с кошарки, с памперси, всеки е оказал помощ.
Близки на потърпевшите приканват всеки, който има опция, за помогне.
Марианка Начева: С апела към всички хора от нашия район и от цяла България и някоя строителна компания, която има опция или няколко да се обединят в едно. Просто да им оказват помощ за ремонта на жилището. ”
За Нова година потърпевшите си пожелават:
Христина Йончева: Най-вече да сме здрави и да се прибереме у дома. ” Венелин Христов: Пожелаваме си Новата година да ни донесе повече благополучие, шанс, здраве и да се прибереме у дома. ”
Въпреки нещастието, имат вяра, само че им е нужна помощ, тъй като сами не могат да се оправят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР