Семейство от Варна е държало в дома си близо месец

...
Семейство от Варна е държало в дома си близо месец
Коментари Харесай

Семейство от Варна е държало в дома си месец тялото на починалото си дете

Семейство от Варна е държало в дома си близо месец тялото на умрялото си дете. Шокиращият факт излезе нескрито след края на следствието за пожар в жилището на фамилията, избухнална 9 октомври 2021 година в блок 406 в квартал " Владислав Варненчик ", предава. При огнената буря бяха открити телата на две деца - на 4 години и на 7 месеца.

Според проверяващите бебето е умряло от вдишания пушек. По-голямата му сестричка обаче е била мъртва най-малко месец преди пожара. Властите не могат да открият каква е повода за гибелта на детето.

" Действително гибелта е настъпила месец преди самия пожар. За страдание, макар напъните, положени от медици, от химици, от осъществената хистология, не се откриха аргументите за настъпилата гибел. Нямаше, не са установени пострадвания в действителност, които да могат да доведат до извод за тази причина. Причините за гибелта могат да бъдат както естествени, т.е вследствие на болестни процеси, по този начин могат да бъдат в следствие и на проявено принуждение ", сподели Красимир Конов – областен прокурор на Варна.

Родителите живеят на фамилна начала. Децата са от предходни техни бракове. Огънят е тръгнал от запалена свещ. Мъжът не е бил в жилището. Там е била единствено дамата с двете деца.

Въпреки всички експертизи не може да се посочи от какво тъкмо е умряло момичето и на родителите може да бъдат повдигнати обвинявания единствено за предизвикателство на пожар по непрадпазливост с жертви.

В момента родителите на починалите деца са на независимост. Предстои прокуратурата да внесе обвинителен акт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР