Семейство Гуцериеви (група Сафмар) отново зае първо място в списъка

...
Семейство Гуцериеви (група Сафмар) отново зае първо място в списъка
Коментари Харесай

Forbes публикува списък на най-богатите руски семейства

Семейство Гуцериеви (група Сафмар) още веднъж зае първо място в листата на най-успешните предприемачески фамилии в Русия за 2019 година, съгласно списание Forbes. Според този рейтинг, оповестен в сряда на уеб страницата на изданието, Гуцериеви са запазили водачеството си в класацията и тази година, макар че положението им е намаляло с 320 милиона $ до 5,65 милиарда. Преди година капиталът на фамилията е бил оценен на 5,97 милиарда $.

Изданието сложи семейство Ротенберг (Стройгазмонтаж) с благосъстояние от 5,18 милиарда $ на второ място. Състоянието на Шаймиеви, които имат акции от групата ТАИФ, се прави оценка на 2,8 милиарда $.

Семейство Гапонцеви, производители на индустриалните лазери IPG Photonics, имат активи от 2 милиарда $ и също влизат в групата на първите пет най-богати семейства на Русия. Евгтушенков (АФК Система) се радва пък на сметки от над 1,94 милиарда $.

Изданието за първи път включва в класацията и първите 10 представители на съветския агропромишлен комплекс. Това са фамилиите на Лиников (Мираторг) с активи от 1,6 милиарда $ и Михайлови (Черкизово) с 1,16 милиарда.

Според Forbes, общото благосъстояние на най-богатите фамилии в Русия се е нараснало през годината с 300 милиона $, до 25,3 милиарда.

Списъкът се основава на цената на фамилните активи (недвижими парцели, дружествени дялове, земя). Цената на фирмите и възрастта на участниците в листата са закрепени към 26 юли 2019 година В него са включени фамилии, които печелят по-голямата част от капитала единствено на частно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР