Семействата на 23 хиляди първокласници вече са одобрени за отпускането

...
Семействата на 23 хиляди първокласници вече са одобрени за отпускането
Коментари Харесай

По 250 лв. помощ за първокласници от семейства с ниски доходи

Семействата на 23 хиляди първокласници към този момент са утвърдени за отпущането на еднократната помощ от 250 лв., с която да приготвят детето си за постъпване в първи клас. Това оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне. В ход е и акцията за даване на целева помощ за отопление, като до 1-ви септември са отпуснати над 100 хиляди помощи, а сумата от 365 лв. за идната зима е отказана на към 18 хиляди семейства.

Принципът на уседналост ще бъде водещ при приема на първолаци

До началото на септември подадените заявки за разпределяне на обществената помощ за първокласници са малко над 28 хиляди, като за над 23 хиляди деца са издадени заповеди за нейното разпределяне, а отводите са 376. Според данните на Агенцията за обществено подкрепяне няма случаи на разпределяне на помощта в натура, което се прави, когато е открито, че родителите не се грижат за децата си или не употребяват помощта по предопределение.

Какво обезпечава преимущество за банкет в първи клас?

Срокът за подаване на заявление за разпределяне на този тип помощ изтича на 15-ти октомври, като това се прави след записването на детето в първи клас. Миналата година страната отпусна помощи на фамилиите на към 45 хиляди деца, а изплатената сума беше в размер на 11 милиона лв.. В акцията за даване на помощи за отопление по отношение на идната зима, досега са подадени 169 хиляди заявки. През тази година общата сума на помощта за петте месеца на отоплителния сезон е 365 лв. или 73 лв. месечно. Документите за кандидатстване се подават в дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашен адрес, в период до 31-ви октомври. Месечният размер на помощта за отопление е повишен с 56 стотинки по отношение на предходната зима.    
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР