Семейства от Виетнам обявиха днес, че съществува вероятност техни роднини

...
Семейства от Виетнам обявиха днес, че съществува вероятност техни роднини
Коментари Харесай

Баща на вероятна жертва от камиона ковчег: Казах му, че може да отиде където поиска, стига да е безопасно

Семейства от Виетнам оповестиха през днешния ден, че съществува възможност техни родственици да са измежду 39-те души, открити мъртви в ТИР в Англия , написа dnes.bg. Първоначалната информация бе, че жертвите са китайци, само че още тогава изрази мнение, че " нещата са в развиване ". Бащата на 20-годишния Нгуен Дин Луонг разказал, че се тормози да не би синът му да е измежду починалите, тъй като не се е свързвал с него от предходната седмица. Тогава момчето му съобщило, че има намерение да се причисли към група в Париж, която се пробва да доближи до Англия . Когато са се чуло за последно бащата е споделил на младежа, че може да отиде където си изиска, стига да е безвредно, а за пари да не се безпокои, че той ще има грижата за това.
Притесненият баща обяснил, че синът му е напуснал дома си в централната провинция Хатин още през 2017 година Отишъл да работи в Русия, а по-късно - в Украйна. През април 2018 година дошъл в Германия, а след това - във Франция. Тогава споделил на фамилията си, че желае да отиде във Англия. По-големият брат на Луонг - Фам Дин Хай, споделил, че Луонг имал татуировка на дясното си рамо, изобразяваща молещи се ръце върху кръст. Семейството добави, че е съобщило тази информация на локалните управляващи.
От Виетнамското посолство в Лондон съобщили още, че са получили позвъняване от семейство във Виетнам. Родителите твърдели, че щерка им не се е обаждала след откриването на камиона с труповете. Роднините на 26-годишната Фам Ча Ми споделили, че за последно получили SMS от момичето, в който тя оповестява, че се задушава. Съобщението гласяло: " Извинявайте доста, мамо и баща. Моето странствуване в чужбина завършва несполучливо. Мамо, обичам ви доста, теб и баща. Умирам, тъй като не мога да вдишвам. Мамичко, толкоз скърбя. "
Католическият духовник Данг Ху Нам от дребното градче Йен Тхан в централната виетнамска провинция Нгеан, на 300 километра южно от Ханой, изразил пред Ройтерс мнение, че множеството от жертвите в камиона евентуално са от дребен поземлен регион на страната, занимаващ се с развъждане на ориз. Някои от почернените фамилии настояват, че след оповестението на трагичната новина от Англия, трафикантите са върнали пари на околните на починалите, защото трафикът не е бил сбъднат. Твърденията сочат суми от рода на 38 000 $.
Смята се, че камионът, който е регистриран в България от името на компания, притежавана от жена ирландка, е тръгнал от Северна Ирландия до Дъблин, откъдето се е качил на ферибот за Уелс, а след това е прекосил южна Англия, с цел да поеме контейнера. Арестувани са 25-годишният водач и още трима души, обвинени за ликвидиране и скрит план за трафик на хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР