Семаглутид (Semaglutide), известен под марките Оземпик (Ozempic) и Уегови (Wegovy),

...
Семаглутид (Semaglutide), известен под марките Оземпик (Ozempic) и Уегови (Wegovy),
Коментари Харесай

Страничен ефект, който може да изпитате, докато използвате инжекции за отслабване

Семаглутид (Semaglutide), прочут под марките Оземпик (Ozempic) и Уегови (Wegovy), закупи известност като помощно средство за намаляване и съгласно слуховете се употребява от доста звезди по света и у нас.

Това лекарство работи като подтискащо апетита и може да докара до забележителна загуба на тегло. Но до момента в който килограмите се топят, някои хора виждат загуба на мускули и понижаване на еластичността на кожата в по-извитите елементи на тялото си.

Страничен резултат, който притегли вниманието, е прочут като „ Ozempic Face “, при който може да се появи отпусната и опъната кожа след забележителна загуба на тегло, до момента в който се употребяват тези медикаменти.

Сега също се разисква сходен непряк резултат, наименуван „ Ozempic Butt “, който се отнася до въздействието върху региона на задните елементи.

Какво предизвиква „ Ozempic Butt? “ (отпусната кожа на дупето)

„ Въпреки че терминът „ Ozempic Butt “ може да е нов, концепцията да останеш с отпусната кожа след бърза загуба на огромно тегло не е.

Не е сюрпризирана, че доста хора изпитват този непряк резултат, когато употребяват инжекции за намаляване Ozempic и Wegovy, защото лекарството може да аргументи бърза загуба на тегло, изключително, в случай че преди малко сте почнали да го употребявате.

За да разберете за какво това се случва, би трябвало да разберете по какъв начин работи лекарството.

Ozempic работи като средство за угнетяване на апетита, защото семаглутида подмамва мозъка да мисли, че стомаха е цялостен, макар че не е.

Има обаче освен това от това. Докато намаляването на апетита е отчасти отговорно за бързото намаляване, семаглутид също по този начин трансформира метода, по който тялото преглежда глада.

Всъщност се трансформира метаболизма на тялото ви и лекартовото за намаляване не разрешава на мозъка ви да изпраща сигнали за апетит, които ви карат да се чувствате гладни.

Когато се употребява за намаляване, има възможност да видите резултати доста бързо, защото реакциите ви на апетит са блокирани. На телата ни обаче им би трябвало известно време, с цел да наваксат.

Когато напълняваме, това става последователно, което дава на кожата ни време да се разшири и разтегне, с цел да поеме спомагателното тегло

Кожата ни в действителност е изненадващо еластична, с помощта на състава си от еластин и колаген, което я прави способна да се върне назад към естественото след разпъване, с цел да поеме бременност, да вземем за пример.

Но в случай че отслабнете прекомерно бързо, кожата ви ще остане в по-отпуснато положение, вместо неотложно да се върне към положението си преди наддаването на тегло, изключително в случай че сте били с наднормено тегло от няколко години.

Ето за какво след забележителна загуба на тегло може да почувствате отпусната кожа в избрани елементи на тялото.

По-извитите области, като корема, дупето, бедрата и бузите, са най-податливи на този непряк резултат.

Кой е най-вероятно да изпита „ Ozempic Butt? “

Не всеки ще почувства отпусната кожа на дупето си или на която и да е друга част от тялото си, откакто е изгубил доста количество тегло.

Всъщност вероятността от отпусната кожа зависи от няколко фактора, като вашата възраст, какъв брой сте тежали, преди да започнете да наддавате, и какъв брой дълго сте живели със затлъстяване или наднормено тегло.

Както споменахме по-рано, кожата ни е доста еластична – обаче тази естествена разтегливост понижава с възрастта, което значи, че кожата ни не резервира формата си толкоз добре, когато остареем. Ето за какво, в случай че употребявате Wegovy или Ozempic в по-младите си години, е по-малко евентуално да видите доста отпусната кожа спрямо някой, който ги употребява в по-зрелите си години.

Добавете към това, колкото повече тегло сте натрупали, толкоз повече кожата ви ще се е разтегнала и затова е по-вероятно да останете с отпусната кожа след загуба на тегло.

Ако някой употребява семаглутид и е бил с наднормено тегло единствено за къс интервал от време, е евентуално кожата му да може да се възвърне по-бързо, защото не е била в разтегнато положение толкоз дълго, колкото някой, който е с наднормено тегло отдавна.

Какво да вършим отпусната кожа след намаляване

И по този начин, в случай че имате отпусната кожа след загуба на тегло, какво можете да извършите?

Препоръчват се процедури за стягане на кожата като LPG Endermologie, които в идеалния случай би трябвало да се употребяват незабавно щом започнете да отслабвате.

Други вероятни решения за лекуване е лифтинг на седалището (бразилско покачване на дупето) с дермални филъри. Въпреки че е добре да дадете на тялото си известно време да се приспособява след загубата на тегло, преди да обмислите лекуване.

В някои случаи отпуснатата кожа може да се поправя сама, в случай че пациентите поддържат новото си тегло за дълъг интервал от време, да вземем за пример година или повече.

Също по този начин доктор може да предложи интервенция за премахване на кожата, с цел да се в профил част от кожата, в случай че има прекомерно доста отпусната кожа. Това ще бъде предложено единствено в случай че е безусловно належащо, откакто са били употребявани други способи.

Като оставим настрани хирургическите и нехирургичните благоприятни условия, има доста способи за справяне с отпуснатата кожа и вкъщи.

Упражненията са един от най-хубавите способи да помогнете на кожата си да се върне към естественото след намаляване. По-специално би трябвало постоянно да се употребяват извършения като повдигане на тежести и тренировки със противодействие.

Това освен построява мускули, които ще запълнят част от пространството, останало след намаляване, само че също по този начин може да насърчи повече разтегливост на кожата, което ще й помогне да се възвърне.

В допълнение, поддържането на хидратация може да поддържа кожата да наподобява плътна, до момента в който яденето на храни с високо наличие на витамини А, С и Е може да усили колагена и еластина, придавайки на кожата ви повече разтегливост.

Други странични резултати на Ozempic и Wegovy

В последна сметка към момента научаваме за страничните резултати на тези медикаменти като средство за намаляване. Освен „ Ozempic Butt “, известните странични резултати на тези медикаменти могат да включват:

  • стомашни болки
  • гадене
  • отичане на корема
  • Прекалено бързото намаляване може да бъде рисково

Бързата загуба на тегло е обвързвана с нараснал риск от камъни в жлъчката, дехидратация, недохранване и електролитен дисбаланс.

Ако търсите метод да отслабнете, най-добре е да обмислите плюсовете и минусите, преди да изберете медикаменти, като инжекции и хапчета за намаляване.

Ако решите да употребявате Ozempic или Wegovy, би трябвало да сте наясно с всички евентуални странични резултати, с цел да избегнете възприятието на отчаяние от „ дупето на Ozempic “ или други сходни случаи, откакто сте отслабнали.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР