Село Рибарица в Тетевенския Балкан е едно от най-чистите места

...
Село Рибарица в Тетевенския Балкан е едно от най-чистите места
Коментари Харесай

Рибарица привлича с чиста природа

Село Рибарица в Тетевенския Балкан е едно от най-чистите места у нас, където пролетната зеленина като че ли е извадена от песента „ Хубава си, моя горо”. И човек несъзнателно се сеща за още една класика, въпроса на Алеко, заложен след взиране в различен дял от Балкана: „ Швейцария ли”?

Където и да се настаните, а опциите в Рибарица са в действителност доста – хотелите и къщите са посетители са от всевъзможни категории, минете около паметното заведение „ Стара Рибарица” и продължете във вътрешността в планината. Тя стартира оттова, където е хотел „ Евъргрийн” с басейна, кортовете, рибарниците и спретнатите вили в гората.

Специално внимание заслужава остарелият ловджийски дом, както и специфичната каменна камина за барбекю на открито. До нея пък е ситуиран ъгъл за варене на ракия, където всеки самичък може да си спретне пиенето, само че чак като му пристигна сезонът. Дотогава може да седи под дървения заслон и да хапва в лятната кухня под намерено небе.

Типичните за Балкана каменни чешми, от които водата се пие от закачени до чучура специфични менчета, също са превъзходен подробност, който придава достоверност и автентичност в очите на екскурзианта.

Напред е Вежен. От хотела се разкрива панорама на десетки километри напред. Пътят, коларски, води напред в недрата на Стара планина, около потоци и водоскоци. Разходката е приятна, не е тежка даже при нанагорнище, върви се леко и комфортно и може да завърши във всеки миг, защото върховете напред са като разгорещено море до безкрайност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР