Селекцията в Локомотив продължава с пълна пара. Към подготовката на

...
Селекцията в Локомотив продължава с пълна пара. Към подготовката на
Коментари Харесай

Още един хърватин в Локо

Селекцията в Локомотив продължава с цялостна пара. Към подготовката на носителя на Купата на България в околните дни ще се причисли хърватина Ловре Чиряк. Той играе като ляво крило, само че може да бъде употребен и като бек, което го прави подобаващ за схемата, която Бруно Акрапович употребява в края на сезона.

28-годишният Ловре Чиряк има значителен опит в досегашната си кариера, предходна в шампионатите на четири страни. Нападателят от Задар е младеж на едноименния локален тим и Далматинац Църно, преди да попадне в академията на Динамо Загреб.
Началото на спортния му път е в нискоразредните Новаля (остров Паг), Ращане и Приморац Биоград, преди да запише дебюта си в мъжкия футбол.
Той идва с екипа на Шкендия Тетово, където напролет на 2013 година записва 12 мача с 2 гола в македонското състезание, разкрива Меридиан мач. Добрите му изяви довеждат до завръщане в родния Задар, където остава 2 години. За отбора от стадион „ Станови " има 44 мача и 6 гола, преди да поеме към словенския Целие. Там изкарва сезон 2016-17 и записва 7 гола в 34 мача. Това довежда до завръщането му в родината, само че след 1 гол в 12 мача за Интер Запрешич, Чиряк се озовава в съветския втородивизионен Нижни Новгород. От началото на годината той е без тим, а любопитно е, че клиент на мениджърската организация, държаща правата му (FGT Sports) е някогашният бранител на ЦСКА Марин Оршулич.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР