Селекционерът на националния отбор на Люксембург по футбол Люк Холц

...
Селекционерът на националния отбор на Люксембург по футбол Люк Холц
Коментари Харесай

Селекционерът на Люксембург: Видя се с кои отбори можем да се сравняваме

Селекционерът на националния тим на Люксембург по футбол Люк Холц направи оценка на срещата с България, която през днешния ден приключи 0:0. Въпреки множеството положения за неговия тим след почивката, той приема първото полувреме като по-интересно, само че е шокиран от държанието на съдията, който сподели 12 жълти и един червен картон.

" Неразбираемо е да има подобен арбитър на една контролна среща. Нямам желание да си сътворявам другари в УЕФА, само че след през днешния ден им споделих какво мисля. Да се демонстрират седем жълти картона за 20 минути игра, е смешно и неуместно. При това движение на картоните като нищо можехме да приключим пет на пет на терена, съобщи Холц.

Той направи промени в тактиката на тима, залагайки на трима централни бранители и двама халф-бекове. И до момента в който локалните считат, че преди почивката е било умерено безапелационно, нещата са били по-добри през втората част за Люксембург. България обаче диктуваше събитията преди почивката, а попадение на Спас Делев беше анулирано поради засада.

" Зависи по какъв начин го гледате, само че от тактическа позиция, скорост и напън, първият интервал беше по-интересен, даже в случай че през втория можехме да спечелим мача ".

" С това, което показахме в Турция, против Унгария и против България се видя, че можем да се мерим със идващите ни противници, с изключение на с Португалия. Беше значимо да не загубим през днешния ден, тъй като оставаме непобедени в пет следващи срещи и това би трябвало да е неповторимо в нашата история. Да, и аз мога да бъда взискателен, тъй като можехме да победим предвид на опциите ни през второто полувреме ", означи треньорът.

Люксембург е в група J на Европейските квалификации, за които приказва Холц. Там са още тимовете на Босна и Херцеговина, Исландия, Словакия и Лихтенщайн, както и топ-фаворитите от Португалия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР