Селекционерът на младежките национали по хандбал Виктор Симеонов обяви, че

...
Селекционерът на младежките национали по хандбал Виктор Симеонов обяви, че
Коментари Харесай

Селекционерът на младежите ни по хандбал: Очаквам много силен Европейски шампионат във Варна

Селекционерът на младежките национали по хандбал Виктор Симеонов разгласи, че чака доста мощен Европейски шампионат във Варна. " Дворецът на културата и спорта " в морската столица е хазаин на двата шампионата от Европейския шампионат за младежи до 20 години.

България ще взе участие в първия шампионат от 2 до 10 юли, като е в предварителна група с Чехия, Латвия и Финландия. В другата група са отборите на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия. Вторият шампионат е 16 до 24 юли още веднъж във Варна.

" Ще се подготвим оптимално добре за шампионата. Очаквам доста мощен шампионат. Русия е извадена от присъединяване, в случай че и те играеха във Варна щеше да е още по-силен. Хандбалът в Европа се развива. Нидерландия, Австрия и Чехия се открояват. Аз съм и настоящ играч и играхме против чешки тим, в който бяха три момчета от младежкия им народен отбор, измежду които се откроява Лукаш Морковски. Вратарят им пък подписа контракт с първенеца на Норвегия. Финландия, Словакия и Латвия също не са по никакъв начин слаби тимове. Младежкият народен отбор на Латвия взе участие в локалното клубно състезание. Ние ще играем мач за мач и ще се раздадем на 100 %, с цел да зарадваме българската аудитория ", сподели Виктор Симеонов.

Националният тим на България за младежи до 20 години организира предварителен лагер в Ловеч, където изигра една контрола с Осъм (Ловеч), извоювана с 29:26. От през днешния ден до 30 юни момчетата на Виктор Симеонов ще упражняват в залата на Национална спортна академия " Васил Левски " в София. Предвидени са две инспекции с юношеския народен тим.

Победителите в двата шампионата се класират за Европейското състезание, в което са най-хубавите 16 тима в Европа. Последните два отбора от Европейското състезание пък следващата година ще играят в Европейските шампионати.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР