Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол – Николай

...
Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол – Николай
Коментари Харесай

Николай Желязков: Бихме се сами, грешките са от напрежение

Селекционерът на мъжкия ни народен тим по волейбол – Николай Желязков, бе доста отчаян след загубата от от Австралия с 2:3 (25:21, 13:25, 22:25, 25:20, 15:17) във втория мач на „ трикольорите “ в "Арена Армеец ". Желязков регистрира грешките на „ лъвовете “ след 5-ата загуба на отбора в това издание на Лигата на нациите.

“За страдание се бихме сами. В петия гейм имахме 4-5 обстановки, в които не обработихме добре топката. Не успяхме да осъществяваме обстановки, които на пръв взор са обикновени. Така че може да се каже, че се бихме сами”, съобщи Желязков.

“Смятам, че грешките са плод на напрежение. Отборът на Австралия ни натисна много с начален удар, не можахме да посрещаме добре, а от там не можахме да организираме добре офанзивата. Изнервихме се, тъй като те извадиха доста топки в отбрана и от там пристигна разликата. Днес нашата офанзива не беше на ниво”, добави селекционерът.

“Смятам, че Радо Парапунов стартира добре първоначално, отигра няколко тежки топки, само че по-късно леки топки, които му бяха вдигани, които сбърка, го изнервиха и по-късно стартира доста да бърка, процентът му в офанзива беше много невисок. Затова го извадих и пуснах Денис Карягин, който не съумя да се включи добре и от там нататък единствената алтернатива, която оставаше беше Аспарух, който е играл на този пост във времето обратно. Идеята беше, в ротациите, които можем, да посрещаме 4-ма. Той се включи много добре”.

“Какво да кажа още? За мен е тежка загуба, няма какво да се лъжем, доста тежка загуба е. Но имаме още мачове да изиграем. Смятам, че имаме капацитет да спечелим още мачове и още точки до края на шампионата. Така че ние би трябвало да се хвърляме за победа във всяка среща. Тазгодишният формат е подобен, че си мисля, че до последно няма да се знае какво ще се случи. Трябва да се борим във всяка среща, би трябвало да се борим за всяка точка, с цел да печелим”, приключи селекционерът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР