Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви,

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви,
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Искаме да се завърнем в челните позиции на световния волейбол

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол Пламен Константинов съобщи, че желанието е отбора да се завърне в челните позиции на международния волейбол.

В изявление за Българска национална телевизия наставникът разясни, че тимът е в развой на сработка преди европейското състезание.

" След интервал, в който състезателите са по клубовете си, има потребност от сработка и напасване сред тях. Имахме не повече от 7-8 тренировки дружно преди да стартира лигата. Те дадоха резултат, тъй като в първия шампионат изглеждахме най-добре. Тренировъчният интервал преди европейското състезание ни дава късмет да напаснем неща, които липсват като сработка и форма на състезателите ", разкри той.

Наставникът уточни мечтаната композиция от състезатели в националния тим, която може да донесе триумфи.

" Най-хубавата композиция е млади състезатели с някои опитни. Рядко се реализират резултати единствено с млади или единствено с опитни. Ние не разполагаме с огромна численост състезатели, които да играят на международно и европейско равнище. Опитваме се да използваме оптимално това, което имаме. Състезатели от всяка възрастова група могат да доближат до мъжкия тим. Състезателите от младежките гарнитури не подсигуряват качество в първия тим. При нас много състезатели играят в чужбина. В българското състезание се дават шансове на млади момчета. Така може би те превъзхождат своите връстници в другите страни. След това се стига до едно закъснение от наша страна ", добави той.

На европейското състезание България е в група с Украйна, Словения, Испания, Финландия и Хърватия.

" Испания, Финландия и Хърватия са преодолимите тим в нашата група. Целите са да се преборим за челно място в групата. Украйна направи положително международно състезание. Украйна е напредващ тим и сериозен противник. Словения е три пъти вицеевропейски първенец, което напълно не е инцидентно. Би било добре да достигнем до 1/4-финал. Това би било крачка напред. Поставянето на прекомерно високи цели единствено прибавя спомагателна тежест и раздразнителност в тима ", добави той.

Бившият волейболен национал призна, че конкуренцията е значима част от един сполучлив състав.

" Желанието ни е да се завърнем в челните позиции на международния волейбол, само че това е един дълъг развой. Има светлина. Някои от клубовете в България започнаха съществено да работят с подрастващи. Това ще подхранва и първия тим. Имаме интервал на спад, тъй като нямаме равностойни състезатели на избрани позиции. За да имаш мощен тим, би трябвало да имаш състезатели на всяка една позиция. Нямаме състезатели на най-високото равнище, с цел да играят за челните места в международния хайлайф. Това би трябвало да е еволюционен развой. Ние сме треньори, а не магьосници. Волейболът ни има крещяща потребност от крачка напред, с цел да върне вярата в българския волейбол и вярата във почитателите ", добави той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР