Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България за

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България за
Коментари Харесай

Ясен е щабът на Пламен Костантинов в националния отбор

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол на България за мъже Пламен Константинов показа с кои хора ще работи дружно в държавния отбор.

“С Андрей (б.р. Жеков) работим към този момент половин сезон в Локомотив (Новосибирск) и моите усещания са страхотни. Мисля, че Андрей има ужасно бъдеще като треньор, има нюх, има око, има визии, има усет, има предпочитание и интерес. Интересна му е освен общата тактическа работа, а и техническата, което оказва помощ за доиграждането на някои състезатели, а в някои случаи и в изправянето на някои недостатъци в техниката, които лимитира състезателя да разкрие оптималния си капацитет. Той има нюх към това и голямо предпочитание за работа, което на мен доста ми пасва и комбинацията сред нас е доста добра ”, съобщи Пламен Константинов. “Освен това Венислав Наумов ще бъде кондиционен треньор. Вени е работил и предходни години с доста от момчетата от националния тим, в това число и годините, в които не е бил публично треньор, доста постоянно се поучават с него. На доста от състезателите им оказва помощ и до ден сегашен. Така че, в общи линии той е в част със положението на състезателите и най-много с проблемите им. Медицинският щаб си остава същия отпред с доктор Динко Захариев. Хубаво е да не го пипаме по същата причина, тъй като познава огромна част от момчетата и знаят значително кой от какво има потребност и на какво реагира най-добре ”, добави селекционерът на България.

“Разбира се, и Боби Николов ще бъде помощник-треньор отпред на аналитичния екип. Той беше първи асистент и на Николай Желязков и може да се каже, че той има най-свежи визии вътре в тима, в колектива, какви проблеми е имало, какво се е получавало, какво не. Така че, той ще бъде от огромна изгода за нас ”, добави Пламен Константинов.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР